Ada Condeescu a fost aplaudată de 4.000 de oameni la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo

Apropo.ro / 26.08.2014, 09:00
Ada Condeescu a fost aplaudată de 4.000 de oameni la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo
Ada Condeescu, actriţa româncă care la 26 de ani are deja în palmares 6 roluri principale în lungmetraje, a strălucit pe covorul roşu al Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo care a avut loc între 15 şi 23 august ca invitată specială pentru rolul din “Love Island” al Jasmilei Zbanic (câştigătoare a Ursului de Aur 2006).
Este al cincilea an consecutiv când actriţa româncă participă la Festivalul de la Sarajevo, în 2011, ea câştigând premiul “Heart of  Sarajevo” pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din “Loverboy” în regia lui Cătălin Mitulescu, iar în 2013, fiind parte din juriul competiţiei oficiale.  
 
Pentru Ada, participarea la Festivalul de la Sarajevo de anul acesta a adus o emoţie în plus, pentru că a fost pentru prima dată când a văzut filmul în care a jucat şi care a fost lansat cu câteva zile înainte în cadrul festivalului de film de la Locarno.
 
“A fost o senzaţie incredibilă, în jurul meu erau 4.000 de oameni care râdeau şi aplaudau în timpul filmului. Reacţia publicului larg a fost una uimitoare şi m-am bucurat mult şi că oameni de cinema, din domeniu, au fost emoţionaţi. A fost o plăcere să fiu din nou alături de echipă şi să trăim emoţia premierei pe covorul roşu”, povesteşte cu emoţie tânără actriţă româncă. 
 
Foto: PR
 
În plus, organizatorii festivalului i-au oferit Adei, alături de alte nume precum Gael Garcia Bernal şi Dieter Kosslick (Directorul Festivalului de Film de la Berlin), invitaţia de a ţine un discurs motivaţional despre profesia de actor tinerilor din Talent Campusul evenimentului: “Le-am vorbit despre filmele mele, despre modul în care lucrez cu un personaj şi despre construcţia unei cariere”, povesteşte onorată Ada.
 
Angelina Jolie, Morgan Freeman, Michael Fassbender au fost invitaţi, de-a lungul anilor, să ţină asemeni Adei discursuri tinerilor talentaţi aflaţi la Sarajevo.              
 
“Love Island” este o co-producţie Bosnia-Croaţia-Germania, filmată în vara anului 2013 care spune povestea unui cuplu care pleacă în vacanţă pe o insulă de pe coasta Croaţiei, acolo devenind amândoi atraşi de o frumoasă tânără, interpretată de Ada Condeescu. În distribuţia filmului se mai regăsesc Ariane Labed (Before Midnight, Attenberg), Ermin Bravo (În the Land of Blood and Honey, On the Path), Franco Nero şi Leon Lucev.
 
Foto: PR
 
Foto: PR 
 
„Personajul meu este foarte senzual, emană pasiune, are trăiri intense, e plin de energie. M-am bucurat mult să lucrez cu Jasmila, am cunoscut-o la Festivalul de la Berlin în 2010 şi ne-am reîntâlnit în 2013, în cadrul programului Shooting Stars. E o persoană optimistă şi m-a încurajat să experimentez anumite variante de joc, chiar dacă păreau la prima vedere imposibile pentru o anumită scenă”, a declarat Ada Condeescu care a jucat în “Love Island” rolul de lesbiană.