Adela Popescu, singură de Valentine’s Day!

Apropo.ro / 09.02.2015, 10:00
Adela Popescu, singură de Valentine’s Day!
Îi place Valentine’s Day şi o sărbătoreşte de obicei, doar că anul acesta va fi singură de Ziua Îndrăgostiţilor! Iubitul ei şi viitorul soţ, Radu Vâlcan e trimis special în Thailanda, căci va prezenta tocmai de acolo noua emisiune de la Antena 1, reality show-ul „Temptation island – Insula iubirii”. Aşa că vor face schimb de cadouri atunci când Adela va ajunge la el. Iată ce i-a pregătit!
– Adela, ce  semnificaţie are pentru tine Valentine’s Day şi de cât  timp încoace  o sărbătoreşti?
 
E un bun pretext de a ne face surprize, nu mi-au plăcut niciodată polemicile. Orice prilej să te aranjezi, machiezi, să pui o fundiţă pe un cadou este ceva foarte drăguţ.
 
 
– Cum te pregăteşti de obicei  de Valentine’s Day ?
 
Nu depun eforturi ieşite din comun şi în general cadourile sunt simbolice. Uneori nu ne facem cadouri însă fie ieşim în oraş, fie pregătim o cină acasă.
 
 
–  Ce cadouri îţi place să primeşti? De fapt, care e cel mai tare cadou pe care l-ai primit vreodată  cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor?
 
Şi am avut grijă să nu le primesc niciodată. Uneori o reţetă bine făcută mă atinge la “corazon” mai tare decât orice cadou. 
 
 
 
 
–  Ce cadouri i-ai făcut iubitului tău de Valentine’s Day?
 
Nu îmi amintesc exact, cred că anul trecut i-am luat un pulovăr, pentru că mi-a plăcut mie şi m-am gândit că o să îi stea bine. 
 
 
–  Anul ăsta ce i-ai pregătit persoanei iubite?
 
Pe 14 februarie Radu va fi plecat în Thailanda pentru filmările la noua emisiune, “Insula iubirii” aşa că o să primească cu întârziere cadoul. 
 
 
–  Pe când o vacanţă romantică în doi?
 
Plec şi eu spre finalul şederii lui Radu în Thailanda şi pentru că nu vreau să îi încurc, o să am o vacanţă romantică cu verişoara mea, Ioana.
 
 
–  Care e cea mai romantică declaraţie de dragoste pe care ai primit-o până acum de la partenerul tău?
 
Vrei? 
 
 
–  Şi pe care ai făcut-o vreodată?
 
Da:)!
 
 
 
 
– Ce deserturi obişnuieşti să  pregăteşti de Valentine’s Day? 
 
Într-un an am gătit o reţetă din bucătăria libaneză. Anul acesta am ochit un tort raw vegan de la Rawcoco în formă de inimă. De fapt în formă de 2 inimi. Anca Alungulesei, fondatoarea RawCoco, prima cofetărie-ceainarie raw-vegană din România mi-a dat reţeta pentru voi: 
 
 
Tortul de ciocolată “2 inimi” by RawCoco 
 
 
Pentru a realiza acest tort avem nevoie de un aparat (blender sau un robot) cu putere mare, peste 1000 de rotaţii pe minut. Acest lucru este foarte important deoarece, dacă aparatul un are putere mare să spargă nucile, ingredientele se vor încălzi.  Prin încălzire se pierd nutrienţii. 
 
În afară de blender, mai avem nevoie de un inel culinar în formă de inimă şi o inimioară mai mică (forma) şi un congelator.
 
 
 
Ingrediente:
 
 
Aluatul de tort (baza):
 
150g de smochine
150 gr curmale
300g alune crude (arahide)
200g nuci româneşti
Pentru crema de ciocolată:
 
300g de caju crud
70g cacao
30 gr unt de cacao
90 gr miere
40 ml suc de lămâie
½ linguriţă vanilie sau 1 păstaie
 
Pentru gemul de căpşuni:
 
200g căpşuni proaspete
15g de merişoare uscate
20 gr miere
1 linguriţă de fulgi de cocos
 
Pregătirea anterioară:
 
Nucile şi arahidele trebuie hidrátate în prealabil. De asemenea, şi curmalele şi smochinele trebuie să stea în apă câteva ore înainte. Pentru a ne fi mai comod, le lăsăm pe toate la înmuiat de seară pentru dimineaţa, însă în vase separate (nucile împreună cu alunele şi curmalele cu smochinele).
Se spală căpşunile şi se usucă bine de apă. Se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron căpşunile tăiate, merişoarele deshidratate şi mierea. Este bine să lăsăm câteva ore la macerat sau peste noapte.
 
 
Pregătirea tortului:
 
Măcinam nucile şi alunele în blender, după ce le-am scurs de apă. După ce s-au transformat într-o pastă, le punem în alt vas.
Adăugam curmalele şi smochinele, cu tot cu apă ţinute la hidratat. Vom obţine o pastă, ca un gem. Turnăm pasta într-un alt vas (ca să eliberăm vasul blenderului). 
În blender punem apoi pasta din nuci, peste care turnam progresiv gemul din curmale şi smochine, până se omogenizează.
Aluatul obţinut îl montăm în formă de tort. După ce este aşezat în formă, îl dăm la congelator. 
 
 
Crema de cacao
 
 
Punem caju-ul în blender şi îl facem faină. Apoi, treptat adăugăm cacao şi miere, până obţinem o cremă. Dăm crema la frigider. 
 
Gemul de căpşuni
 
Punem căpşunile, merişoarele şi zeama obţinută în blender şi se amestecă. Se va obţine o pastă.
 
 
MONTARE:
 
 
Se scoate blatul din frigider. Adăugăm stratul de cremă de ciocolată. Dăm tortul 1 ora la rece.
După 1 oră, scoateţi tortul din frigider, aşezaţi  în centrul  tortului o formă mai mică (tot inimioara sau orice altă formă doriţi). Trebuie să decupăm şi să scoatem compoziţia din locul inimii mai mici. În locul format introducem gemul de căpşuni.
Se mai lasă la frigider cel puţin o oră. 
Se serveşte cu multă plăcere şi multă dragoste!
 
Dana POPA