Adrenalină pe History într-un nou serial: „Expediţia rechinilor”

Apropo.ro / 14.02.2015, 11:00
Adrenalină pe History într-un nou serial: „Expediţia rechinilor”
History va lansa un nou serial pentru amatorii de adrenalină: “Expediţia rechinilor”. Episoadele primului sezon vor fi difuzate în fiecare zi de miercuri, la ora 21:00, începând cu 18 februarie.
Serialul îl prezintă pe Chris Fischer, explorator şi pescar oceanic de frunte, încercând să descifreze secretele celor mai letale creaturi din oceane şi să le salveze de la extincţie. Alături de echipa sa, Fischer îşi riscă viaţa în apele din Africa de Sud, patria Marilor Rechini Albi, pentru a strânge informaţii despre aceştia. Ei trebuie să găsească cei mai letali, şi totuşi periclitaţi, rechini, să-i ghideze pe platforma de lângă vasul lor şi să le ataşeze dispozitive sofisticate de urmărire. Această tehnică manuală le permite să le pună emiţătoare care furnizează date timp de ani de zile.
 
Foto: History
 
„Expediţia rechinilor” face cronica celei mai ambiţioase expediţii axate pe rechini din istorie. Fischer şi echpa sa şi-au propus să eticheteze 50 de rechini în 40 de zile, o misiune aproape imposibilă care le va pune la încercare perseverenţa în luptă cu toate obstacolele posibile. Ei sunt singurii din lume care marchează rechinii în acest fel: odată rechinul prins, îl aduc pe o platformă submersibilă de lângă vapor şi apoi îşi riscă viaţa sărind în apă lângă rechin şi ridicând platforma, ca acesta să poată fi etichetat şi studiat. Acest proces îşi pune pe Fischer şi pe echipa sa în mare pericol, ei fiind nevoiţi să se ferească de rechini chiar pe „terenul” lor, dar şi să lucreze repede şi eficient, pentru a-i proteja.
 
Foto: History
 
Prin această misiune, Fischer şi echipa sa urmăresc să rezolve misterul mondial legat de locul unde rechinii albi şi alte specii se adună an de an şi să afle mai multe despre tiparele lor de migraţie şi reproducere.