Adrian Hădean, juratul „MasterChef”, se antrenează pentru maraton

De: Cătălina Matei / 14.08.2014, 08:50
Adrian Hădean, juratul „MasterChef”,  se antrenează pentru maraton
Noul jurat de la „MasterChef” şi-a stabilit un obiectiv ambiţios şi deloc uşor de realizat, acela de a alerga la cel puţin un maraton în următorii doi ani. Dar cum acest lucru necesită o pregătire fizică intensă şi de lungă durată, iar deliciile culinare printre care se află mereu pot constitui o ispită, Adrian şi-a impus un stil de viaţă echilibrat, care să îl ajute în îndeplinirea dorinţei sale mai vechi.

În urmă cu ceva vreme, Adrian şi-a asumat propria luptă cu greutatea pe care a ales să o câştige, iar acum sportul şi bucătăria merg mână în mână, într-o completare perfectă. Cu o preocupare vădită pentru sport, Adrian aleargă 5 km aproape zilnic, uneori ajungând chiar şi la 20 – 30 km într-o singură zi.

„În trecut m-am confruntat cu o problemă de greutate, motiv pentru care am început să urmez un program ambiţios nu doar de slăbit, ci şi de asumare a unui stil de viaţă sănătos. În felul asta mi-am redobândit greutatea dorită, dar şi tonusul, iar acum mă antrenez pentru a lua parte la cel puţin un maraton în perioada următoare. Nu mi-am propus să-l câştig, ci doar să particip şi să alerg toată distanţa”, ne mărturiseşte juratul MasterChef.

Foto: PRO TV

Prima sa experienţă în competiţiile de alergat a avut loc în 2012. Atunci, Adrian primea una dintre cele mai importante veşti: „Hădean, pleci în Londra să porţi torţa olimpică, 300 de metri!”. Aşa a luat parte la cea mai importantă alergare din viaţa sa, când a purtat torţa olimpică la Ramsgate, în comitatul Kent.

Deşi antrenamentele din acea perioadă au fost poate mai asidue ca niciodată, Adrian a reuşit performanţa personală, la acel moment, de a alerga 10.000 de metri în 60 de minute la 1.000 metri altitudine, în urcare: „A fost probabil cea mai importantă alergare pentru mine, după alergatul cu nevasta-n braţe spre maternitate”, declară el emoţionat.

Însă activităţile sale sportive nu s-au oprit aici. În 2013, cu doar zece zile înainte de startul Maratonului Internaţional de la Cluj, Adrian Hădean a luat decizia de a se înscrie la proba de semimaraton (21,9 km) şi de a alerga pentru o cauză nobilă într-o campanie de strângere de fonduri pentru copiii distrofici de la spitalul de Pediatrie din Cluj. Cele 2 ore şi 15 minute alergate au constituit atât o performanţă, cât şi o bucurie de a ajuta persoanele încercate de viaţă.

Astăzi, ori de câte ori timpul i-o permite, Adrian aleargă zilnic cel puţin 5 km în mai puţin de 30 de minute, pregătindu-se pentru a păşi la startul unui maraton.

Adrian Hădean face parte din juriul „MasterChef” şi îl vom putea urmări din septembrie, alături de Chef Patrizia Paglieri şi Chef FOA, la PRO TV.