Adrian Sînă – „Akcent nu se destramă”

Apropo.ro / 22.03.2013, 08:00
Adrian Sînă  -
De mai bine de trei ani, Adi Sînă se concetrează pe cariera solo. Dacă la început a avut numai colaborări cu domnişoare mai mult sau mai puţin cunoscute publicului, acum artistul a lansat prima piesă solo în limba română. Care mai este relaţia cu băieţii de la Akcent şi dacă se pregăteşte de nuntă anul acesta ne spune chiar el în rândurile de mai jos.

De unde te-ai inspirat când ai compus piesa “Arde ceva”?

„Arde Ceva” vorbeşte despre acel punct al unei relaţii în care cei doi sunt nesiguri de sentimentele lor, ar pleca pe drumuri diferite, însă parcă „…mai arde ceva” . Piesa este inspirită din viaţă, mulţi se pot regăsi în versurile ei, eu văd în jurul meu multe astfel de exemple.

Ştiu că videoclipul se axează mult pe sdans. Cum a fost la filmări?

Filmările au durat 18 ore şi au avut loc într-o sală de dans şi apoi pe o scenă de teatru. Dansul nu este punctul meu forte, nu fac asta în fiecare zi, aşa că am fost nevoit să iau nişte lecţii de dans modern. Aceasta a fost partea cea mai grea, în rest totul a mers foarte bine.

Ai lansat prima piesă din cariera solo în limba română. Crezi că a venit momentul să renunţi la Akcent?

Au trecut aproape trei ani de la lansarea primelor mele piese solo, „I cant’t live without you” şi „Hold On”. Altă piesă, „Angel”, a ocupat locul al 12-lea în topul celor mai difuzate piese în România în 2012. “Arde Ceva”, lansată alături de MediaPro Music, este doar prima mea piesă solo în limba română. Formaţia Akcent nu se destramă, totul merge înainte la fel de bine. Ne pregătim de un super turneu prin America, la jumătatea lunii martie, în cadrul căruia vom cânta prin mai multe oraşe din SUA.

În ultima vreme au apărut mai multe articole în presă referitoare la încetarea colaborării în materie de business cu colegul tău, Mihai. Crezi că lucrul ăsta o să afecteze trupa?

Mihai a fost şi va rămâne prietenul meu indiferent dacă vom mai face sau nu business împreună, am fost multă vreme parteneri la Sisterhoodlive Records, iar acum el şi-a făcut propria agenţie de evenimente şi booking. Noi doi vom rămâne prieteni înainte de toate, am avut o releaţie mult prea frumoasă ca să o stricăm după atâţia ani.

Ţi-ai obişnuit fanii în ultima vreme cu tot mai multe colaborări (Sandra N., Diana Hetea, Ruxandra Bar etc). Cu cine ţi-ar plăcea să cânţi şi nu ai făcut-o încă?

Sunt mulţi artişti în România care au voci foarte bune şi cu care m-aş bucura să colaborez. Îmi place foarte mult Raluka, sper să accepte să cânte cu mine o piesă de pe viitorul meu album.

Ce face băieţelul tău, Noah? Cum e să fii tătic? La ce te pricepi cel mai bine în această postură (schimbi scutece, îl hrăneşti pe micuţ etc.)?

Noah este un puşti senzaţional! Dansează când aude muzică, zice deja “mama” şi “tata” şi face cu mâna când plec de acasă, sunt topit după el. Noaptea mă trezesc şi îi dau de mâncare, după care îl culc la loc. Este un sentiment unic să fii părinte.

Dar planuri de nuntă pentru acest an aveţI tu şi Anca?

Nu am planificat nimic deocamdată. Vă vom anunţa când va fi cazul.

Cum îţi place să-ţi petreci timpul liber?

Cel mai bine mă simt în familie, alături de Anca şi copii: ne jucăm, râdem, învăţăm, avem tot felul de activităţi frumoase.

Ce nu ai făcut pe plan profesional încă şi ţi-ar plăcea să realizezi?

Mi-aş dori să fiu suficient de inspirat încât să pot compune piese pentru artiştii mari ai lumii.

 

Andreea Tufan