ALEGERI SUA. Donald Trump este NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite. În discursul de învingător, el promite unificarea Statelor Unite

De: Cătălina Matei / 09.11.2016, 11:15
ALEGERI SUA. Donald Trump este NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite. În discursul de învingător, el promite unificarea Statelor Unite
Candidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press.

Hillary Clinton şi-a recunoscut înfrângerea, telefonându-i contracandidatului său să-l felicite. Americanii au ales pe 8 noiembrie cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll, scrie mediafax.ro.

Trump a susţinut discursul de învingător. Donald Trump promite unificarea Statelor Unite, mulţumindu-i lui Hillary Clinton

Cum arată „apartamentul” în care trăieşte Donald Trump! Foto fabuloase

Prinţesa Diana, iubita lui Donald Trump? – FOTO

Toată lumea o ştie pe Ivanka Trump! Dar cum arată fiica cea mică a lui Donald Trump…

O damă de companie în toată regula! Noi poze EROTICE cu Melania Trump GOALĂ! – FOTO

Candidatul republican, Donald Trump, promite unificarea naţiunii americane după campania electorală care a creat clivaje, mulţumindu-i adversarei democrate Hillary Clinton pentru serviciile în folosul Statelor Unite.

„Vă mulţumesc foarte mult. Tocmai am primit un telefon din partea secretarului de Stat Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe toţi. Am felicitat-o şi eu pentru campanie, pentru că a luptat din răsputeri, a lucrat din greu, îi datorăm foarte mult pentru serviciile depuse pentru ţara noastră”, a declarat Donald Trump.

„Este momentul să ne unim, pentru a fi o naţiune unită. Mă angajez să fiu preşedintele tuturor americanilor. Pentru cei care au ales să nu mă susţină, lansez un apel de a colabora pentru unificarea ţării”, a adăugat Trump.

„Vom reface infrastructura”, a mai promis Trump, adăugând că are, alături de echipa sa, un plan economic extraordinar. „Vom avea cea mai puternică economie din lume”, a subliniat el.

„Niciun vis nu este prea mare, nicio provocare nu este prea mare. Nimic din ce vrem pentru viitorul nostru nu este de neatins. (…) Trebuie să revendicăm destinul ţării noastre şi să ţintim sus”, a spus Trump.

Republicanul a subliniat că doreşte parteneriate, nu conflicte.

Preşedintele-ales al Statelor Unite a dat asigurări că Administraţia de la Washington va avea politici amicale în relaţiile cu toate ţările care vor să aibă politici amicale cu Statele Unite.

„Vom începe imediat să lucrăm pentru naţiunea americană”, a spus Trump. Nu în ultimul rând, acesta a spus că este o onoare pentru el să fie preşedintele acestei ţări.

El a mulţimit familiei sale pentru susţinere şi echipei de campanie.

„Iubesc această ţară”, a încheiat Trump.