Alejandro nu exclude posibilitatea de a mai cânta cu Mandinga!

Apropo.ro / 16.01.2013, 11:31
Alejandro nu exclude posibilitatea de a mai cânta cu Mandinga!
I–ar plăcea să facă un featuring cu Alejandro Sanz.

Alejandro Martinez, cubanezul care a cântat împreună cu trupa Mandinga, lansând alături de ei hit-ul „Donde”, are planuri mari pentru anul 2013. S-a alăturat portofoliului Cat Music şi a lansat la sfârşitul lunii decembrie, noul său dingle cu care este acum în promovare, „Sombiru”. A rămas în relaţii bune cu foştii săi colegi din trupa Mandinga şi nu exclude posibilitatea de a mai cânta pe viitor cu aceştia. Până atunci însă are planuri de a colabora cu mai mulţi artişti din România şi şi-ar dori să urce o dată pe scenă alături Alejandro Sanz, unul dintre preferaţii lui.

– Alejandro, ai semnat recent cu casa de discuri Cat Music şi eşti în promovare cu noul single, „Sombiru”. Cum a fost primită piesa de către fanii tăi şi ce proiecte ai în plan pentru 2013?

Piesa a fost primită foarte bine, deşi am lansat-o la sfârşitul lunii decembrie şi a trebuit să lăsăm promovarea piesei pe mass-media pentru luna ianuarie, dar totuşi avem deja zeci de mii de vizualizări pe youtube. Pentru anul 2013, am multe proiecte. În primul rând, vom lansa clipul piesei „Sombiru”, vom organiza un eveniment de lansare cu nouă formula a mea cu care o să mă preyint la show-uri, cu bandul, ne gândim să organizăm un turneu în România, ce va cuprinde cele mai importante oraşe, şi multe alte surprize.

– În ce relaţii ai rămas cu foştii tăi colegi din trupa Mandinga în care ai cântat? Vă întâlniţi des?

Relaţiile nu s-au schimbat între noi, deloc, sunt la fel de bune ca pe vremea când am colaborat împreună. Nu ne întâlnim prea des, dar nu pentru că există vreun fel de tensiune între noi, pur şi simplu eu sunt foarte ocupat cu proiectul meu şi ei la fel, de obicei vorbim mai mult la telefon şi s-a întâmplat doar de câteva ori să ne întâlnim în acelaşi loc.

Alejandro

– Există posibilitatea să mai colaboraţi la vreo piesă pe viitor?

Da, de ce nu? S-ar putea, până la urma noi am lucrat împreună 3 ani şi asta înseamnă că, chiar dacă vedem muzica prin „prisme” diferite, în multe aspecte avem acelaşi gust muzical.

– De când locuieşti în România şi cât de repede te-ai adaptat aici?

Locuiesc de 5 ani şi m-am adaptat foarte repede, dar încă mă adaptez cu fiecare zi ce trece. Nu am avut probleme cu învăţarea limbii române. Românii sunt foarte calzi şi m-am simţit ca acasă, din punctul ăsta de vedere, dar cât despre cultura populară şi tradiţiile voastre, nu am putut să le încorporez aşa de repede.

– Ştiu că ţi-ai făcut trupă şi ai şi două dansatoare. Este nouă formula de show cu care vei merge la cântări?

Da, într-adevăr mi-am făcut un band, cu un format de 8 instrumentişti , 2 dansatoare şi probabil în viitorul apropiat o să mai adaug nişte muzicieni pentru a mă simţi mai bine pe scenă, eu am nevoie o trupă mare, îmi dă confort. Şi da, o să merg cu ei peste tot. Asta e viziunea mea de show: un band live 200%.

– Eşti cubanez şi ai muzica şi dansul în sânge. Cât de mult dansezi şi cât de mult te solicită meseria ta de artist?

Dansez destul, nu mă consider dansator, dar cu siguranţă mă mişc destul de bine. Meseria mă solicită 100%, pentru că sunt foarte exigent cu mine ca să vă ofer totul pe scenă.

– Ce stil de muzică abordezi acum?

Nu pot să zic că abordez un stil compact, pentru că muzica pe care o fac eu are multe ingrediente, fuzionez multe stiluri diferite: pop, rock, dance. Toate stilurile astea fuzionate şi cu ritmurile din muzica latino. Dar dacă ar trebui să încadrez stilul meu într-o categorie ar fi : latin-pop.

– Ce fel de muzică asculţi tu de obicei?

Mie îmi place muzica de calitate în general, eu ascult toate stilurile muzicale, chiar dacă este house sau jazz, dacă piesa respectivă este bună din punct de vedere tehnic şi e făcută cu bun gust, mie îmi place. În primul rând trebuie să aud tot felul de muzică ca să mă actualizez, dar preferinţele mele sunt mai puţin comerciale, decât muzica pe care o auzim pe piaţa românească. De exemplu, ascult Stevie Wonder, Brian McKnight, Alejandro Sanz, Luis Miguel, Eros Ramazzotti, şi mult jazz. În fine, ascult multă muzică.

– Îţi plac şi artiştii de la noi? Care dintre ei?

Da, uite îmi place Holograf, Proconsul, Connect-R, îmi plac majoritatea artiştilor din România care fac hip-hop, mi se pare că hip-hopul de aici are o calitate foarte mare, de exemplu : Guess Who, Puya, Grasu XXL etc, şi nu în ultimul rând, Mandinga.

– Te vezi cântând şi peste 10 ani?

Da!!! Şi peste 20, 30 ani…o să cânt toată viaţa, dacă nu mi se întâmplă ceva, sper să cânt până la ultima mea suflare pentru că eu m-am născut ca să fac asta.

Alejandro

– Ce-ţi mai place să faci pe lângă muzică?

Să trăiesc în primul rând, să mă bucur din plin de fiecare secundă, şi îmi place să pictez, şi nu numai, îmi plac artele plastice în general, mai nou sunt pasionat şi de fotografie. Încerc să fiu mereu actualizat în materie de ştiinţă şi tehnologie, mă uit la multe documentare despre aceste subiecte. A…şi îmi place să citesc, dar din păcate în ultima vreme un prea am avut timp pentru hobby-urile mele.

– În ce ai învestit, până acum, banii câştigaţi din muzică? Ţi-ai luat casă, ţi-ai făcut studio de înregistrări, ai pus pe picioare vreo afacere?

Până acum am investit totul în mine, în muzică mea, în proiectul meu, nu mi-am cumpărat o casă pentru că nu ştiu dacă o să rămân în România toată viaţa , eu mă consider un nomad. Probabil într-o zi mă voi trezi şi voi zbura în altă parte aşa că trebuie să am bani în buzunar şi să fiu pregătit pentru orice eventualitate.

– Cu ce artist de la noi sau de afară ţi-ai dori un featuring în 2013?

Deja am planuri de featuring cu mai mulţi artişti (prieteni) din România, pentru anul 2013, dar nu vreau să stric surpriza. Dacă aş putea să cânt cu unul dintre artiştii mei preferaţi, mă conformez doar să mă urc pe scenă să cântăm împreună, măcar o seară : Alejandro Sanz ar fi câştigătorul.

Dana Popa