Alexandra Bădoi, despre frumuseţe după vacanţă

Apropo.ro / 07.08.2014, 12:43
Alexandra Bădoi, despre frumuseţe după vacanţă
Prezentatoarea rubricii Meteo de la Observator, Alexandra Bădoi, s-a relaxat într-o frumoasă vacanţă de zece zile în Grecia, în Halkidiki. După plajă, plimbări pe malul mării şi vizite în Albania, Muntenegru şi Coasta Dalmată din Croaţia, unde a fost invitată în backstage la cel mai mare festival de muzică electronică din Europa, Ultra Music Festival, Alexandra ne-a vorbit despre frumuseţe şi ne-a îndemnat să zâmbim mult şi să iubim.
Alexandra Badoi si David Guetta
Foto: Arhiva personală
 
Alexandra Badoi si Paul Van Dyk
Foto: Arhiva personală
 
„Am fost într-o vacanţă de zece zile în Grecia, la mare şi la soare, în peninsula Halkidiki. O destinaţie cu plaje superbe şi apusuri de soare minunate. În zare se vedea Muntele Olimp – locul zeilor din Grecia Antică, aşa că m-am decis să fac câteva fotografii inspirate din miturile lor. După aceea, am trecut prin Albania, Muntenegru şi am ajuns pe Coasta Dalmată din Croaţia. Am stat 4 nopţi în Split, unde avea loc şi cel mai mare festival de muzică electronică din Europa, Ultra Music Festival. Acolo am fost invitată în backstage, m-am revăzut cu Arman Van Buuren şi Paul Van Dyk, am cunoscut şi alţi DJ şi producători celebri: David Guetta, Hardwell, Alesso, Fede Le Grand etc. Şi cel mai frumos a fost faptul că DJ-ul Andrew Rayel (cel cu care am colaborat pentru melodia „Goodbye”) m-a chemat alături de el pe scenă şi m-a prezentat în faţa publicului de la Ultra Europe. M-am simţit minunat! Ultra Music Festival a fost cel mai frumos spectacol la care am participat eu până acum;  oameni veniţi din toate colţurile lumii dansau şi cântau pe cele mai nebune melodii mixate de iubiţii lor DJ, iar luminile, laserele, proiecţiile şi energia pozitivă te făceau să crezi că acolo e centrul Universului”, ne-a povestit Alexandra Bădoi.
 
Foto: Arhiva personală
 
Multă odihnă, zâmbete, exerciţii cardio şi limonadă home made!
 
Proaspăt întoarsă din vacanţă, Alexandra ne-a oferit pentru AproproTV.ro şi câteva sfaturi de beauty la care ea recurge ori de câte ori simte nevoia să aibă un tonus bun şi un corp fără cusur. De ce avem nevoie pentru a fi sănătoşi şi frumoşi?  Alexandra Bădoi ne lămureşte imediat!
 
1. „Un om sănătos e un om frumos. Aşa că cele mai importante trucuri de beauty ar trebui să fie legate de odihnă, alimentaţie, hidratare şi sport. Când prezentam Vremea la Observatorul matinal, timp de 4 ani, am dormit cel mult 4 ore pe noapte; nu scăpam de răceli, iar cearcănele erau tot mai mari. De când mi s-a schimbat programul, pentru mine, somnul a devenit sfânt.  7- 8 ore de somn profund pe timpul nopţii valorează mai mult decât orice alt tratament de înfrumuseţare. Iar când eşti odihnit, simţi că poţi muta munţii din loc; începi ziua cu un mic dejun copios (format din legume, fructe, proteine şi câteva cereale), îţi bei relaxat cafeaua sau ceaiul verde şi-ţi faci planuri pentru ziua frumoasă ce tocmai a început”, spune frumoasa prezentatoare tv.
 
Foto: Arhiva personală
 
2. Pentru a avea o viaţă sănătoasă, sportul nu trebuie să lipsească deloc din program!
„De cel puţin trei ori pe săptămână ajungi la sală, îţi faci exerciţiile cardio, apoi treci şi pe la piscină unde îţi face plăcere să înoţi şi să te relaxezi; cel puţin o zi alergi în aer liber sau te plimbi prin parc, alături de prieteni, aşa încât sportul devine o activitate foarte plăcută”.   
 
3. „Dacă eşti la fel de pofticios ca mine, cred că ţi-ar face rău să îţi refuzi toate dorinţele. Dacă nu te poţi abţine de la îngheţata cu ciocolată, măcar nu mânca în aceeaşi zi şi cartofi prăjiţi şi shaorma… sau mănâncă foarte puţin, cât să-ţi treacă pofta. Şi normal ar fi să tragi un pic mai mult de tine la sală în ziua respectivă, să consumi caloriile în plus”. 
 
4. „Dacă uiţi să te hidratezi, încearcă să-ţi iei mereu apă după tine. La birou, în geantă, lângă pat. Văzând mereu sticla de apă îţi aduci aminte să bei, chiar dacă nu ţi-e foarte sete. Şi încearcă să înlocuieşti sucul de la magazin cu limonada preparată în casă. Am aflat de curând cum o faci să fie cea mai deliciosă şi sănătoasă: sucul de la două lămâi mari îl amesteci cu aproximativ 2 litri de apă plată sau minerală, cu 4 linguri mari de miere şi cu 2 linguri de mentă proaspătă, tăiată mărunt, apoi tot conţinutul îl pui la congelator. În 15 minute e gata limonada! „
 
Foto: Arhiva personală
 
5. „Machiajul, coafura perfectă şi toate tratamentele făcute la salonul de înfrumuseţare pălesc în faţa unui zâmbet cald şi sincer. Nu e un mit faptul că  frumuseţea vine din interior. Şi-atunci încearcă să faci tot ce îţi aduce bucurie. Stai alături de prieteni, vezi un film bun, citeşte o carte faină, surprinde-ţi iubitul/iubita cu o cină romantică, sun-o pe mama ta, pe colegii cu care nu te-ai mai auzit din liceu, dă o fugă până la mare, vizitează un loc nou, uită-te spre cer şi admiră stelele, respiră adânc şi visează la lucrurile bune care vor veni…”Cântă, dansează, zâmbeşte şi iubeşte…  eşti un om frumos!”
 
6. Pentru că are un păr lung, frumos şi sănătos, Alexandra ne-a împărtăşit secretul întreţinerii lui. Pe lângă faptul că merge des la slaon şi acolo i se aplică diverse tratamente pentru păr, o stilistă i-a recomandat să-şi prepare singură acasă o mască din gălbenuş de ou şi  ulei de măsline. Rezultatul nu s-a lăsat mult aşteptat! „O dată pe lună, amesteci un gălbenuş de ou cu o lingură de ulei de măsline şi aplici pe vârfurile uscate de păr. încerci să-ţi înveleşti părul cu un prosop, fără ca amestecul făcut să atingă rădăcina firului de păr. Stai aşa cel puţin două ore şi apoi speli părul foarte bine. Părul va avea un aspect sănătos şi strălucitor”, a povestit Alexandra Bădoi.
 
Dana Popa