Alexandra Bădoi tradiţii şi planuri de Paşte

De: Nicoleta Nicolae / 09.04.2015, 08:00
Alexandra Bădoi tradiţii şi planuri de Paşte
„În prima zi de Paşte voi sărbători alături de prietenul meu şi de familia lui în Bucureşti, apoi în a doua şi în a treia zi de Paşte vom ajunge la părinţii mei, la Târgu Jiu. An de an, în Joia sau în Sâmbăta Mare, în familia mea se vopsesc oua roşii cu modele naturale de frunze şi flori, se prepară cozonacii, salata de boeuf şi tradiţionalul drob de miel. În Noaptea de Înviere, mergem cu toţii să luăm Lumină, îmbracaţi în haine noi, cu ouă roşii şi bani în buzunare, încercând astfel să atragem sănătatea şi bogaţia de partea noastră. Oul roşu şi lumina din Noaptea de Înviere se păstrează până la Paştele următor, să ne protejeze de lucrurile rele”, spune Alexandra.

Cât priveşte preparatele de Paşte, iată ce spune vedeta. “Trebuie să recunosc, până acum eu am fost ajutor de bucătar sau mai bine zis… pofticiosul degustător. Aşa că, cel mai bine îmi iese… să mănânc cozonac şi pasca”, mai spune ea.

“Îmi aduc aminte cum părinţii mei făceau eforturi în fiecare an şi reuşeau să îmi cumpere mie şi surorii mele cele mai frumoase rochite si cei mai draguti pantofiori de Paste. Ne trezeam cu bucurie în Noaptea de Înviere, îmbrăcăm hainele noi, mergeam cu toţii la biserică şi cântam cu emoţie “Hristos a inviat din morti”. Dupa slujba, incercam sa nu stingem lumanarea pana acasa, iar pe drum salutam prietenii si vecinii, zicandu-le: “Hristos a inviat!”  , spune prezentatoarea rubricii METEO de la Antena 1.