Alexandru Ciucu a lansat costume inspirate de uniformele militare ale secolului al XIX-lea

De: Nicoleta Nicolae / 13.02.2015, 13:00
Alexandru Ciucu a lansat costume inspirate de uniformele militare ale secolului al XIX-lea
Cunoscutul designer de costume, Alexandru Ciucu, a lansat colectia “Tailored Glory 2015” ce include, in premiera pentru moda autohtona, costume inspirate de eleganta uniformelor militare ale secolului al XIX-lea. Creatiile designerului au fost prezentate pe podium, in fata a peste 200 de invitati, tot ca o premiera, de soldatii Regimentului 30 Garda Mihai Viteazul, cu ocazia implinirii a 155 de ani de la infiintarea acestei unitati de elita.

Noua colectie semnata Alexandru Ciucu pastreaza multe accente specifice hainei militare, precum buzunarele cu burduf, epoletii, centura prinsa in nasturi metalici, vipusca in contrast. Toate acestea sunt insa restilizate intr-un design propriu, in trend cu formele si cromatica moderna, pe o gama de stofe atent selectionata din colectiile marilor producatori de tesatura.

“Aceasta colectie este o restilizare a costumului clasic barbatesc in directia uniformelor militare. Creatiile acestea sunt prefect purtabile, unele in mediul casual, altele in zona de business, iar a treia categorie este destinata ceremoniei. In acelasi context cu tenta army, colectia cuprinde si cateva propuneri de costum, sau sacou cu pantalon si vesta, pentru doamne”, explica designerul.

 Colectia semnata Alexandru Ciucu a fost admirata de peste 200 de invitati, printre acestia aflandu-se ASR Principele Nicolae, precum si multe personae publice din showbiz: Alina Sorescu, Ilie Nastase, purtand uniforma de general, alaturi de sotia lui, Brigitte Sfat, Andreea Marin Ozturk, Tuncay Ozturk, imbracat intr-un elegant costum Alexandru Ciucu, Virgil Iantu, Irinel Columbeanu, Gabriel Cotabita, Zoli Toth, Anca Serea, Carmen Negoita, Ellie White, Sophia, Andreea Runceanu si Patricia Cimpoiasu din trupa Amadeus,  Anca Turcasiu, alaturi de sotul ei Cristian Georgescu, Dana Savuica, Giulia Nahmany, Geanina Ilies, DJ Wanda, Serban Copot, Margareta Paslaru, Adina Halas, Andrei Nourescu, Florentina Opris, Sorin Marcus, Maria Radu, Paula Chirila, Diana Enciu, Alina Tanasa, precum si colonelul Bogdan Cernat, comandantul Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul”.

Soldati, in loc de modele

Pentru prezentarea noii sale colectii, Alexandru Ciucu a renuntat la modele masculine cu experienta si a apelat la soldatii regimentului 30 Mihai Viteazul. Acestia au urcat pentru prima data pe podium ca si manechini.

Prezentarea a inclus si o inedita defilare a doi military, ai aceluiasi regiment, in tinuta de parada, precum si aportul unui tobosar care a completat coloana sonora a defilarii de moda, oferind o nota de autenticitate intregului concept.

“In privinta costumelor, a fost acum mai complicat pentru ca a trebuit sa creez o punte solida intre uniforma militara, mai rigida, si costumul modern extreme de volatil si imprevizibil, conform tendintelor din ultimii cinci ani. Cred ca am reusit sa creez o noua viziune a costumului barbatesc, punand in lumina glam a podiumului cateva detalii pe care lumea le uitase”, declara Alexandru Ciucu.

Pe podium au defilat 15 militari dar si 8 manechine feminine, intrucat colectia a inclus si costume de dama.

La finalul prezentarii, designerul Alexandru Ciucu a aparut pe podium purtand o redingota restilizata, ce nu se regaseste in colectie, dar tot de inspiratie militara, cu nasturi argintii de metal si inchidere asimetrica.

Colectia “Tailored Glory 2015

Noua colectie Alexandru Ciucu, “Tailored Glory 2015”, se imparte in trei zone distincte: casual, business si ceremonie.

“In functie de categoria pentru care au fost create, tinutele business pot fi purtate la birou, la o intalnire sau pe avion, daca este vorba de o deplasare in scop de afaceri. Tinutele casual au o arie mult mai extinsa de utilizare, de la iesirile cu prietenii, o cina romantica, o petrecere in Centrul Vechi, pana la o seara de teatru sau spectacol.

In varianta casual, sacoul poate fi usor asortat cu o pereche de blugi, sau cu un pantalon in contrast viu, mai ales in perioada verii. Propunerile pentru ceremonie aduc in prim plan albastrul bleumarin, marsala si maro ciocolata. Toate tinutele vin accesorizate cu cravata, papion sau lavaliera, dupa caz, iar anul acesta, pentru prima data intr-o prezentare de a mea, batistele de ceremonie au fost aranjate altfel”, declara Alexandru Ciucu.

In viziunea lui Alexandru Ciucu, unul dintre cei șase cavaleri moderni, ambasadori ai berii de abaţie Affligem, respectarea ritualului și pasiunea pentru precizie sunt esențiale pentru obținerea unei haine care se muleaza pe personalitatea unui om și pe stilul său de viaţa. Mestesugul designului vestimentar isi demonstreaza mereu utilitatea si versatilitatea, adaptandu-se permanent stilului contemporan.

Indemanarea şi viziunea meșteșugarului sunt si secretele berii Affligem, care vorbește despre moştenirea calitații unui meşteşug adaptat constant gustului contemporan, combinand inspirat aceeasi reteta cu inovatia tehnologica.