Alexandru Ciucu zboară mii de kilometri pentru golf şi schi

Apropo.ro / 12.12.2014, 12:19
Alexandru Ciucu zboară mii de kilometri pentru golf şi schi
Alexandru Ciucu are, mai nou, două pasiuni pentru care îşi dedică mult timp şi pentru care ajunge să zboare mii de kilometri chiar şi săptămânal.
 
 
Cunoscutul designer de costume premium practică de ceva vreme, în mod intensiv, golf şi schi. Dacă pentru primul sport el obişnuieşte să meargă în Belek, Turcia, sau în Marea Britanie, pentru schiat prefera pârtiile din Austria.
 
“Pasiunea pentru golf a început vara aceasta într-un resort din sudul Angliei. A fost dragoste la prima vedere. Când m-am întors în ţara m-am înscris la un curs de golf la Clubul Diplomaţilor şi la scurt timp am primit şi prima diplomă care îmi dădea dreptul să joc pe terenul de acolo. 
 
Am făcut până acum cursuri cu patru profesori, doi romani şi doi englezi. Am jucat ulterior în Bulgaria la Varna şi în Turcia la Belek, unde, în urma unui al doilea examen, am primit certificatul care îmi dă dreptul să joc golf pe aproape orice teren din lume. 
 
 
 
 
Următorul pas ar fi să iau examenul de green card, certificatul care îmi dă dreptul să particip în competiţii oficiale”, declară Alexandru Ciucu.
 
Designerul preferă să schieze pe pârtiile din Austria. 
 
 
 
 
“Am fost în mai multe locuri până acum, Solden, Ischgl, Pitztal, Hintertux, dar am schiat odată şi în Italia. Prefer Alpii pentru că nu poţi avea surpriza să nu găseşti zăpadă, şi pentru că domeniul schiabil este impresionant. În România am schiat pe toate pârtiile din Poiană, Predeal, Azuga sau Sinaia, dar, din păcate, aici oferta este redusă ca număr de pârtii şi nivel de complexitate, şi, mai mult decât atât, dacă iarna este prea blândă, nu este zăpadă”, adaugă designerul.