Amsale Girls

De: Mioara Tronaru / 02.10.2013, 09:00
Amsale Girls
Amsale Girls, noul reality show care va avea premiera la The Style Network joi, 10 octombrie, la ora 22:10 şi va fi difuzat săptămânal, ne prezintă şapte colege - şi prietene - care lucrează pentru Amsale, un reputat magazin de rochii pentru mirese din Manhattan, New York.

Miresele cheltuie şi până la 75.000 de dolari pe o rochie marca Amsale, iar tinerele care lucrează în magazinul Amsale sunt la fel de atrăgătoare precum rochiile pe care le vând. Din 10 octombrie, de la ora 22:10, intrăm în culisele poveştii lor, cu Amsale Girls, doar la The Style Network.

În fiecare zi sunt stresate, încercând să fie pe placul unora dintre cele mai pretenţioase mirese din Manhattan. Dar când lucrezi la Amsale, aşa arată o zi obişnuită. În timpul liber, aceste femei de 30 şi ceva de ani sunt prietene foarte bune şi se sprijină reciproc, la bine şi la greu.

Ele sunt fetele din Amsale Girls:

Amsale Aberra este co-fondatoarea, directorul de creaţie şi director general al AMSALE Design Group, care se ocupă de colecţiile nupţiale şi de rochii de seară marca AMSALE, CHRISTOS şi KENNETH POOL. Acestea sunt vândute, în SUA, în cele mai elegante magazine de lux (ca „Bergdorf Goodman”, „Saks Fifth Avenue” şi „Neiman Marcus”), dar şi de către prestigioşi retaileri internaţionali. Cariera lui Amsale Aberra de designer de rochiil de mireasă şi rochii de seară a fost motivată de necesitate. În 1985, când îşi plănuia propria nuntă, Amsale (aşa cum este cunoscută în domeniu) a scotocit magazine pentru a găsi o rochie de mireasă simplă şi rafinată. Nu a găsit prea multe creaţii simple, dar sofisticate; în schimb, a descoperit o nişă în piaţa nupţială – rochii elegante şi deloc încărcate.

Realizările lui Amsale au fost recunoscute de media. Materiale cu ea au apărut recent în revistele Time, The Wall Street Journal şi Women’s Wear Daily. În plus, Amsale a fost aleasă de AOL pentru postul de redactor online al site-ului lor de modă, stylelist.com. Rochiile ei au apărut în pictorialele unor reviste ca Town & Country Weddings, Brides, Wedding Style, Elegant Bride, Modern Bride, InStyle Weddings, The Knot şi Entertainment Weekly, dar şi în numeroase publicaţii internaţionale. A apărut recent şi în producţii TV importante, ca The Oprah Winfrey Show, Entertainment Tonight şi Forbes 20 Most Expensive Weddings, printre altele. Purtate frecvent de către vedete, creaţiile companiei Amsale sunt folosite adesea în filme şi seriale TV: doi ani la rând, rochii Kenneth Pool au apărut cu succes în episoadele de final de sezon ale serialului Anatomia lui Grey (personajul jucat de Katherine Heigl a purtat una), iar o creaţie Amsale a apărut în ultimul episod al primului sezon din Anatomia lui Grey. Rochii ale tuturor celor trei case de modă apar des şi pe marele ecran, în filme ca 27 de rochii şi Marea mahmureală. 

Debbye este de doi ani managerul celui mai important magazin Amsale. Născută şi crescută la Londra, Debbye s-a mutat la New York în adolescenţă şi de atunci nu a mai privit înapoi. Deşi iubeşte capitala Marii Britanii, se consideră o new york-eză get-beget. Înainte de slujba de la Amsale, Debbye a lucrat la Louis Vuitton, Prada şi Bergdorf Goodman. A optat pentru Amsale pentru că îşi dorea o schimbare şi a primit exact asta… plus un bonus surpriză – un grup de femei extraordinare, toate născute în zodia Fecioarei. Debbye fiind Vărsător, a trebuit să înveţe să se descurce cu 5 personalităţi puternice şi – cum spune ea – cu „hormonii” acestora. Acesta este cel mai dificil aspect al slujbei sale, dar este şi cel mai distractiv. Când este stresată la locul de muncă, Debbye este ajutată de mâna ei dreaptă, managerul de operaţiuni Samantha. Când fetele nu colaborează cu clientele, le găseşti la degustări de vin ori la cumpărături pe strălucitoarea Madison Avenue. Cariera este foarte importantă pentru Debbye, dar fiica ei de 12 ani (Amber) este marea ei bucurie. Mama şi fiica sunt cele mai bune prietene şi îşi plănuiesc mereu împreună următoarea aventură.

Samantha a lucrat ca organizator de evenimente şi are aproape 10 ani de experienţă în domeniul produselor nupţiale. A studiat Istoria Artei şi Teatrul la Universitatea Westminster din Londra, aşa că nu e de mirare cât de bine se înţelege cu Debbye. Samantha lucrează de doi ani la Amsale şi postul ei de manager de operaţiuni îi permite să facă zilnic exact ceea ce îi place: să se ocupe de modă, de planificarea unui eveniment şi de interacţiunea cu miresele. Se simte mereu inspirată la locul de muncă şi este recunoscătoare pentru şansa de a fi înconjurată de rochii frumoase în fiecare zi. Crede că fetele de la Amsale au o dinamică minunată şi că e norocoasă să poată învăţa şi lucra alături de atâtea femei inteligente şi talentate. În plus, locul ei de muncă de la Amsale o face pe Samantha să aştepte cu nerăbdare propria ei nuntă şi să o planifice încă de pe acum.

Kori este prima persoană pe care o cunosc şi cu care vorbesc miresele când intră în magazin, ea fiind cea care întâmpină clientele la Amsale Salon. Originară din Buffalo, New York, Kori nu şi-a imaginat niciodată că va lucra pe Madison Avenue, pentru unul dintre cei mai prestigioşi designeri din lume. Abia când s-a logodit şi apoi s-a căsătorit cu Brian, organizând nunta pentru cei 200 de invitaţi, a descoperit că dorea să-şi schimbe cariera – visul ei era să-şi deschidă propria afacere – şi s-a îndrăgostit de întregul proces nupţial, dar mai ales de rochii. Îi place faptul că fiecare zi aduce ceva nou şi îi face plăcere să cunoască mireasa şi familia acesteia, care vin la magazin pentru a lua o decizie atât de importantă. Îşi iubeşte noua carieră şi apreciază colaborarea cu Emily, Linda, Lauren, Debbye şi Samantha, care chiar i-au devenit prietene apropiate.

Lauren este originară din Montgomery, Texas, un orăşel aflat la nord de Houston. În timpul facultăţii, a lucrat la un magazin de rochii de mireasă pentru a strânge nişte bani şi a descoperit că îi place să lucreze cu frumoasele creaţii vestimentare şi că se pricepe de minune să le găseacă mireselor rochia perfectă. După terminarea studiilor, Lauren s-a mutat înapoi la Houston, unde a lucrat pentru două magazine de rochii de mireasă, fiind coordonator de marketing şi consultant. La Houston, le-a cunoscut pe Saundra Chung (reprezentantul de vânzări al Amsale) şi Joy Kinder (reprezentantul de vânzări al Christos), la un eveniment în cadrul căruia companiile îşi prezintă noile colecţii. Lauren a fost mereu îndrăgostită de creaţiile Amsale, iar când s-a decis să se mute la New York ştia că vrea să lucreze pentru principalul magazin Amsale de aici. Când şi-a depus prima dată CV-ul pentru un post, Debbye Walker, managerul magazinului, a ignorat-o, dar când a menţionat că le-a cunoscut şi a lucrat cu Saundra şi Joy, Debbye a devenit brusc interesată. Astfel, Lauren a descoperit rapid că în New York contează doar pe cine cunoşti. Lauren este consultant la Amsale de un an şi se simte norocoasă să lucreze cu rochii atât de frumoase şi cu colegele ei, care i-au devenit prietene apropiate.

Emily a crescut în Chicago, Illinois, şi chiar dacă New York-ul este oraşul ei adoptiv, nu a reuşit niciodată să uite de unde provine. Nu este genul de fată care visează la ziua nunţii ei şi la rochia albă de prinţesă, ci genul care visa să lucreze în domeniul modei. La 9 ani a creat prima ei rochie, folosind o faţă de pernă veche. După un stagiu de practică la un designer de rochii couture de seară, i s-a oferit un post într-un domeniu al industriei la care nu se aştepta deloc – rochiile de mireasă. Curioasă, Emily a acceptat slujba şi s-a înconjurat de crinolină. După doar 6 luni, a fost sunată de Amsale şi a devenit managerul care se ocupă de probarea rochiilor la principalul magazin Amsale. În următorii 8 ani, Amsale a devenit „acasă” pentru Emily. Unul dintre cele mai importante momente din cariera ei a fost cel în care a defilat pe podium într-o rochie Amsale! Emily îşi iubeşte slujba – şi nu doar datorită rochiilor frumoase: pasiunea ei reală vine din colaborarea cu colegii şi clienţii. Colegele sale îi sunt ca o familie, iar fiecare nouă mireasă este o nouă cunoştinţă, căreia Emily abia aşteaptă să-i afle povestea.

Linda s-a născut şi a crescut în Buffalo, New York, dar a trăit şi în Japonia (de unde este originară mama ei). Vorbeşte fluent japoneza şi a studiat rusa şi italiana. Speră ca într-o zi să ştie şi franceza, pentru că sora ei mai mică – recent căsătorită – s-a mutat în Franţa. După câţiva ani petrecuţi la Vera Wang, o fostă colegă a introdus-o în lumea Amsale. A fost captivată imediat şi apoi recrutată de Amsale, unde lucrează de atunci. După ce a fost curtată intens şi apoi cerută de soţie la Sacre Coeur (Paris), Linda s-a căsătorit cu Kyle Hansen (originar din Wisconsin şi pe care l-a cunoscut când s-a mutat de la Seattle la New York). La nunta ei a purtat o creaţie Kenneth Pool, din ultima colecţie creată de Austin Scarlett, care a fost modificată după gustul ei. Deşi a plouat cu găleata în ziua cea mare, Linda a fost extrem de fericită văzându-şi prietenii şi familia reuniţi la nuntă. În plus, petrecerea a avut loc la barul ei preferat, „The Pink Flamingo”. Linda nu se plictiseşte niciodată la Amsale. Învaţă mereu ceva nou despre oameni, familie, tendinţele nupţiale şi o mulţime de alte lucruri legate de locul ei de muncă, aşa că îşi foloseşte în fiecare zi mintea, inima, instinctele şi bunul simţ. La ce alt job ai parte de toate acestea? Chiar când distracţia lipseşte, Linda se simte bine. Şi să nu uităm că lucrează cu unele dintre cele mai frumoase rochii de mireasă! Linda se simte binecuvântată alături de colegele ei minunate şi iubeşte postura de terapeut, prietenă, parteneră de cocktail-uri şi tovarăş de arme.