Ana Ularu şi Lucian Iftime, în O intervenţie, cea mai recentă premieră teatrală a lui Radu Iacoban, la Teatrul Act

De: Cătălina Matei / 02.12.2016, 12:18
Ana Ularu şi Lucian Iftime, în O intervenţie, cea mai recentă premieră teatrală a lui Radu Iacoban, la Teatrul Act
Radu Iacoban, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi şi regizori tineri, revine în decembrie cu o nouă piesă: O intervenţie, de Mike Bartlett, cu Ana Ularu şi Lucian Iftime în distribuţie. Regizată de Radu, piesa va avea primele două spectacole sâmbătă, 10 decembrie şi duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30, la Teatrul Act. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 16 ani!

Traducerea textului îi aparţine lui Ionuţ Grama. Scenografia este semnată de Iulia Popescu, light designul, de Bogdan Gheorghiu, iar afişul îi aparţine lui Adi Bulboacă. Piesa este o producţie a Teatrului Act. Durata: 100 de minute (fără pauză).

« Ce-i aia o prietenie? », spune Radu. « E treaba aia cand doi oameni se întâlnesc de mai multe ori şi vorbesc între ei? E genul ăla de intimitate împărţită în doi? Ar trebui să mă simt altfel dacă am prieteni? Mai reponsabil, mai fericit, mai împlinit? Câţi prieteni am cu adevărat? Mai ştiu eu ce-i aia o prietenie? Amic sau camarad, sau coleg, sau cum?

Undeva în adâncul sufletului îmi amintesc că îmi eşti prieten pentru că pot să râd cu tine, pentru că pot să te cert, să te înjur şi, cel mai important, îmi eşti prieten pentru că ştiu că vei fi disponibil la orice oră din zi şi din noapte, atunci când voi avea nevoie de tine », adaugă regizorul.

Asta se întâmplă în spectacolul O intervenţie. Se oprezează pe viu şi fără anestezie o relaţie umană, cu toate implicaţiile ei. Cu haz, cu ură, cu sfaturi, cu emoţie, cu disponibilitate şi, cel mai important, cu prezenţa.

« Mike Bartlett scrie pentru un public ancorat în realitate », spune Radu Iacoban. « Textele sale stârnesc atât emoţia, cât şi inteligenţa publicului, iar O intervenţie nu face excepţie. Replicile sale au zvâc, incisivitate, umor şi emoţie. Eu, ca tânăr regizor, am avut grijă să nu distrug coordonatele unei reţete cu succes ateptat. Atunci când ai pe mână un spaţiu atât de special cum e Teatrul Act, doi actori mega-talentaţi – Ana Ularu şi Lucian Iftime – şi un text fenomenal, treaba mea a fost să ajut, asemenea unui monteur de film, ca ritmul textului şi talentul actorilor să ajungă în ochii şi simţurile spectatorului la cel mai ridicat nivel posibil. » 

Radu Iacoban – actor, regizor, scenarist

Scurtă biografie

Radu Iacoban este un autor ale cărui spectacole se joacă în spaţii cunoscute din mediul teatral bucureştean – Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Mic, Teatrul de Comedie. Piesele sale au fost invitate în Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul Dramaturgiei Româneşti, Festivalul de Teatru Nou sau Festivalul Pledez pentru Tineri. Anul acesta, Emilia Dobrin a primit în cadrul Galei UNITER, premiul pentru Cea mai bună actriţă, pentru rolul din spectacolul Casa cu pisici, scris şi regizat de Radu Iacoban.

O intervenţie

Pagina spectacolului, aici: http://bit.ly/2gyoLQK

Data şi ora: sâmbătă, 10 decembrie şi duminică, 11 decembrie, de la ora 19:30

Durata spectacolului: 100 min., fără pauză

Locul: la Teatrul Act (Calea Victoriei 126, Bucureşti)

Preţul biletului: 40 lei (categoria 1), 35 lei (categoria a doua)

Rezervări online: http://bit.ly/2gnbJWZ

Rezervări telefonice: 0723.10.31.03 / 021.310.31.03

Regia: Radu Iacoban

Textul: Mike Bartlett

Cu: Ana Ularu şi Lucian Iftime

Traducerea textului: Ionuţ Grama

Scenografia: Iulia Popescu

Light design: Bogdan Gheorghiu

Afiş: Adi Bulboacă

O producţie a Teatrului Act, 2016.