Anca Dumitrescu, despre cum se vede viaţa la 5 dimineaţa

De: Nicoleta Nicolae / 04.06.2015, 10:00
Anca Dumitrescu, despre cum se vede viaţa la 5 dimineaţa
Prezentatoarea „Digimatinalului” de la Digi24 vede trezitul de dimineaţă ca pe un ritual şi priveşte viaţa cu ochi sinceri şi cu zâmbetul pe buze. Despre frumuseţe, carieră şi un stil de viaţă sănătos, ne vorbeşte Anca Dumitrescu în cele ce urmează.

Prezinţi de trei ani „Digimatinalul” de la Digi24, alături de Cătălin Petre. Cum e să te trezeşti atât de dimineaţă, nu te afectează ritmul ăsta?

Sunt şi momente când nu e uşor, însă de cele mai multe ori abia aştept dimineţile şi ritualurile echipei noastre. Ajungem toţi la muncă atunci când oraşul încă doarme. Ştiţi cât de frumos e Bucureşti-ul la 5 dimineaţa? Ajunsă la muncă începe distracţia. Şi nu, nu exagerez deloc. Ne bem cafeaua împreună, povestim ce s-a întâmplat în ziua anterioară, vorbim despre cărţile citite, filmele văzute. Apoi dezbatem serios ştirile dimineţii, iar colegul meu Cătălin Petre reuşeşte să facă mereu câte o glumă bună. Dimineţile Digimatinale sunt perfecte pentru că echipa mea de la munca este, de fapt, o parte din familia mea. Pe 1 martie sărbătorim 3 ani de existenţă.

Cât de importantă este frumuseţea pentru o femeie? Consideri că felul în care arată îi influenţează drumul în viaţă?

Cred cu tărie că frumuseţea este relativă, este subiectivă şi, dat fiind faptul că nu este un sablon, cred că oricine poate fi frumos într-un anumit moment, pentru o anumită persoană. Mi se pare mult mai  frumos să fii un om bun, un om sincer, o persoană veselă, cu bun simţ şi cu principii. Cred că acestea sunt elementele care conduc către sintagma „om frumos”. Pentru mine, mult mai importantă decât „frumuseţea” este carisma. Şi, dacă adăugăm şi nişte ochi sinceri şi un zâmbet din suflet, reţeta către succes este asigurată.

Ai un ritual la început de an? Obişnuieşti să îţi detoxifici organismul sau ţii o dietă de detoxifiere în această perioadă?

Nu, nu sunt adepta regimurilor, indiferent de „ambalajul” lor. În plus, nu cred ca o astfel de dieta este necesară în ceea ce mă priveşte. Sărbătorile nu sunt pentru mine un motiv de a mă înfrupta din toate bunătăţile mai mult sau mai puţin tradiţionale. Nu sunt mare amatoare de carne, aşa că fripturile, cârnaţii, aperitivele ce se pun pe masa de sărbători nu intră în meniul meu, indiferent de ocazie. Nici măcar salata de beouf nu se numără printre preferatele mele. Îmi plac sarmalele, în schimb, si nu aş refuza niciodată cozonacul, dar nu cred că pentru câteva zile în care le mănânc trebuie să ţin o cură de detoxifiere.

Cum arată micul dejun in cazul tau?

Micul dejun este variat de la o zi la alta. Dat fiind faptul ca prima masa este pentru mine la ora 4, contează mult să îmi facă plăcere ceea ce mănânc, să îmi fie poftă de ce este pe masă. Într-o zi mănânc lapte cu cereale, în alta poate mănânc un ou fiert cu nişte brânză şi roşii alaturi, altădată poate mă atrage mai tare ideea unei plăcinte cu brânză sau, de ce nu, un iaurt cu fructe şi seminte. Singura constantă este cafeaua care nu lipseşte niciodată şi care, obligatoriu, este însoţita de ceva dulce.

Cine ţi-a oferit cele mai importante lecţii în viaţă legate de frumuseţe şi sănătate?

Am furat cate ceva din toate directiile: de la părinţi am invatat sa fiu cât mai naturală şi mai echilibrată, de la bunici am învăţat că nu trebuie niciodată să sari peste mese, de la prietene am „furat” trucuri care, pentru ele, duceau la rezultate foarte bune, de la invitatii din domeniul medical pe care îi am în emisiune învăţ de fiecare dată ceva. Primesc sfaturi şi lectii de viaţă din toate direcţiile, le filtrez şi abia apoi mi le asum. Nu am luat niciodată de bun ce mi-a zis cineva, am fost sceptica, am verificat informaţia din mai multe surse, ca un jurnalist adevărat. Abia apoi mi-am însuşit ceea ce am crezut că mi se potriveste.

Care este opinia ta vizavi de operaţiile estetice?

Sunt de acord cu ele, atâta timp cât rămân estetice şi nu depasesc graniţa vulgarităţii. Mi se pare că sunt solutia potrivita la care să apelezi atunci când ai un defect sau un complex. Le admir pe cele care au curajul să îşi îmbunatateasca o zona a corpului care poate ca le creaza complexe. Mai cred ca e nevoie de curaj pentru a te opera, curaj pe care eu nu ma vad sa il am vreodata. Nu le inteleg insa pe cele care, atunci cand nu mai au nicio parte a corpului neoperata, incep sa adauge silicon in zonele in care s-a intervenit deja.

Ai un corp de invidiat.Cum reuşeşti să te menţii în formă?

In primul rand, multumesc pentru compliment. Spre marea mea rusine, sau spre marele meu noroc, nu fac ceva anume. Nu stiu ce voi face in momentul in care va trebui sa tin o cura de slabire, pentru ca sunt o pofticioasa de nedescris. Avantajul meu e ca sunt echiibrata si nu fac exces de alimente nesanatoase. Nu sunt un fan al restaurantelor tip fast food, nu ma dau in vant dupa prajeli. Imi plac, in schimb, foarte mult dulciurile si asta imi da mereu batai de cap. Programul atat de matinal este pentru mine un dusman si un aliat in acelasi timp. Spun asta pentru ca, desi ma trezesc cand poate ca altii abia se indreapta catre somn, iau micul dejun si am timp suficient pentru inca doua mese care sa nu depaseasca orele 18. Tot datorita serviciului, am un program de somn destul de strict: dorm doua ore cel putin in fiecare dupa amiaza, iar seara la 22 sunt deja in lumea viselor. Pe scurt: nu fumez, nu pierd noptile nici macar in weekend-uri, merg la masaj, nu sar peste micul dejun, mananc din toate cate putin, ma demachiez de fiecare data cand ajung acasa, stau nemachiata in timpul liber, acestea sunt ingredintele pentru „cura” mea.