Anca Lungu ştie cum se face crema de ciuperci obraznice!

Apropo.ro / 20.11.2014, 12:55
Anca Lungu ştie cum se face crema de ciuperci obraznice!
Anca Lungu a găsit reţeta perfectă pentru vremea mohorâtă de afară, o cremă delicioasă de ciuperci obraznice!
 
“Nimic nu e mai bun ca o supă caldă pe vreme mohorâtă. Şi pentru că este sezonul ciupercilor, supa caldă va fi de această dată o cremă fină şi extrem de delicioasă de ciuperci”, scrie  ştirista pe blogul ei, Prinţesa Polonic. Să aflăm chiar de la ea cum se prepară şi ce ingrediente foloseşte!
Reţetă:
 
Cremă de ciuperci obraznice
 
 
Ingrediente:
 
 
– 1 kg de ciuperci 
– o ceapă mare
– 50 g de unt
– 250 ml smântână pentru gătit
– crutoane
– ulei de măsline
– sare de mare
– piper proaspăt râşnit
 
 
Mod de preparare:
 
 
“Primul pas este să curăţaţi ciupercile. Curăţaţi şi ceapă şi tăiaţi legumele în bucăţi generoase. Topiţi untul într-o tigaie la foc domol şi adăugaţi bucăţile de ceapă. Căliţi-le preţ de 2-3 minute. 
 
 
Foto: www.printesapolonic.ro
 
 
Adăugaţi ciupercile şi mai ţineţi tigaia pe foc cam 10 minute, timp în care aroma îndrăzneaţă de ceapă se va întrepătrunde cu cea inconfundabilă a ciupercilor. 
 
 
Foto: www.printesapolonic.ro
 
 
Urmează să trimiteţi ciupercuţele obraznice într-o oală mai încăpătoare, să le acoperiţi cu apă, să daţi drumul la hota din dotare şi să le exilaţi la fiert cam 25 de minute.
 
 
Foto: www.printesapolonic.ro
 
 
Următorul pas şi ultimul este să aruncaţi ciupercile fierte într-un blender cu o parte din apa în care au fiert, să turnaţi peste ele smântâna lichidă, să adăugaţi untul, sare de mare, piper şi să pasaţi bine de tot, până când obţineţi o consistenţă fină şi cremoasă”, spune Prinţesa Polonic.