Anca Rusu – Liber la clătite!

09 11. 2010, 11:00

„Cred că aveam în jur de 10 ani. Eram foarte hotărâtă să îi fac
fratelui meu mai mic clă­tite. Am luat cartea de bucate a mamei şi,
asistată de Andrei, care deja nu mai avea răbdare, m-am apucat de
treabă. Clătitele nu au fost tocmai perfecte!”, îşi amin­teş­te
vedeta Antenei 1. Deşi nu se consideră o bucătăreasă desăvâr­şită,
Anca are întotdeauna grijă de aspectul preparatelor sale, iar dacă
s-ar asemăna cu un condiment, acesta ar fi… „sarea în bucate!
Când eram mică, eram fascinată de bas­mul acela. Sarea o găseşti în
aproa­pe orice fel de mâncare, inclusiv în deserturi, iar fără ea,
viaţa nu are gust! Cred însă că, în realitate, nu sunt decât un
biet praf de scor­ţişoară, care dă savoare plăcintelor cu mere din
dimineţile de iarnă şi vinului fiert. O romantică şi o visătoare
care, din când în când, se crede dură ca drobul de sare!”.
Clătite cu topping de pizza, la
cuptor

Ingrediente: Pentru clătite: apă minerală, puţin lapte (un
pahar mic), 5 ouă, făină (cât cuprinde). Pentru umplutură:
ciuperci, mix de condimente, şuncă (200 g), caşcaval, smântână,
pătrunjel verde, telemea, ceapă.
Mod de preparare: Se fac clătitele, iar apoi separat,
într-o altă tigaie, se căleşte ceapa, adăugându-se treptat
ciupercile. Se călesc aproximativ 15 minute. Se scurg de zeamă şi
se adaugă pătrunjel tocat mărunt. După ce amestecul se răceşte, se
adaugă telemeaua şi şunca, tăiate cubu­leţe. Se adaugă compoziţia
în clătită şi se rulează în forma dorită. Pentru sosul de deasupra,
se rade caşcaval şi se amestecă cu smântână. Clă­titele pun într-un
vas de jena. Deasupra, se toarnă sosul şi se mai lasă la cuptor
aproximativ 20 de mi­nute! Se servesc calde.