Andra, Andi şi Mihai – Ţară, ţară… vrem talente!

De: Cătălina Matei / 12.08.2013, 00:00
Andra,  Andi şi Mihai - Ţară, ţară... vrem talente!
Din 18 august, începe marea ”vânătoare” de talente! Andra, Andi Moisescu şi Mihai Petre sunt gata să-i descopere pe cei mai talentaţi români care să facă spectacol în cel de-al patrulea sezon al show-ului ”Românii au talent”, de la PRO TV. Cei trei juraţi abia aşteaptă să descopere noi numere care să-i lase fără replică şi fără... bani, căci, în acest sezon, există două premii noi: unul de originalitate şi altul pentru ”vânătorii de talente”.

”După trei sezoane în care ne-am distrat enorm şi am lucrat foarte bine în echipă, normal că mi-e foarte dor să reiau preselecţiile. Începe un sezon pe care îl prevăd a fi foarte spumos, că de obicei”,  ne mărturiseşte Andra. În acelaşi timp, şi lui Andi i-a fost dor de preselecţiile pentru ”Românii au talent”: ”Cam cât de dor le e şi talentelor să devină odată cunoscute, după ce au suferit în tăcere neavând cui să demonstreze de ce sunt în stare. Cred că am avut câteva ocazii în care s-a văzut clar ce ne-a lăsat cu gura  căscată. Ce-i nou acum e premiul pus pe originalitatea unui moment, chiar dacă n-are şanse să câştige marele premiu de 120.000 de euro. Aşteptam cu interes să rămânem muţi de uimire”. Ce crede Mihai despre noul premiu? ”Sper să nu avem foarte mult de analizat în ceea ce priveşte premiul de originalitate şi să ne puternic, să ne tragă de mânecă: ”. Şi dacă tot vorbim de premii, mai există o categorie, cea rezercată ”vânătorilor de talente”. Cine dă indicii despre un român talentat şi se înscrie pe site poate câştiga 2.000 de euro. Tot Mihai ne lămureşte cam ce condiţii ar trebui să îndeplinească un impresar de talente: ”Cred că un astfel de vânător trebuie să fie o persoană apropiată celui talentat, care să aibă un spirit de observaţie fantastic, puterea de a da curaj celui care ar trebui să iasă în faţă şi nu în ultimul rând putere de convingere”.

 

Cum se tachinează un Berbec cu un Scorpion?

Cu… talent! Aşa cum o fac Andi Moisescu şi Mihai Petre de trei sezoane încoace, Tachinările lor au devenit deja o ”marcă înregistrată” a show-ului de la PRO TV. Amândoi fiind născuţi în zodii ”încăpăţânate” (Mihai este Berbec, iar Andi – Scorpion), replicile lor sunt mereu acide şi provocatoare. ”Ne face chiar plăcere. Şi placerea-i reciprocă, simt nevoia să precizez. Nu suferim deloc”, se amuză Andi. ”Da, sunt convins că de la zodii ni se trage, aceasta pentru că semnul meu zodiacal are întotdeauna dreptate! Glumesc, bineînţeles!”, îl completează Mihai. Ce crede Andra despre colegii săi de juriu? ” Mihai e un tip foarte direct, care-ţi spune în faţa ceea ce crede şi, chiar dacă nu mereu îţi convine să auzi, poţi conta pe sinceritatea lui. Nu e ipocrit, asta contează. Şi Andi e sincer, dar îndulceşte cumva adevărul, încearcă să menajeze concurentul. Bine, atunci când se poate, fiindcă sunt şi cazuri care ne provoacă pe toţi să fim ironici. Şi Andi, şi Mihai sunt nişte coechipieri perfecţi, asta e important într-un astfel de show!”. 

 

Despre ”talentele” de-acasă…

Dincolo de spectacolul pe care Andra, Andi şi Mihai îl oferă în timpul show-ului de la PRO TV, cei trei au parte de ”talent” şi acasă. De exemplu, prezentatorul emisiunii ”Apropo TV” îşi împarte pasiunile cu juniorii săi, David şi Luca. Ce talente ascunse au ei? ”Mi-e greu să mă pronunţ. Sunt încă foarte fragezi. Dar intuiesc deja un început promiţător de în amândoi. Sunt topiţi după BMX, role, trotinete free-style, wakeboard şi (sper eu), din iarnă, snowboard. Iar asta nu poate decât să mă bucure. Căci împărţim în mod egal pasiunile”. În acelaşi timp, Andra nu vrea să dezvăluie ce aptitudini secrete are soţul ei, Cătălin Măruţă: ”Păi dacă sunt secrete, nu vi le spun! El are multe talente şi aptitudini frumoase, dar din păcate nu cred că se încadrează în conceptul . Oricum, n-ar putea participa, ar fi conflict de interese!”. În orice caz, prezentatorul emisiunii ”Happy Hour” rămâne un tătic talentat căci, în perioada în care Andra va cutreiera ţara alături de caravana ”Românii au talent”, va avea grijă de băieţelul lor, David. Şi pe Mihai Petre îl putem lăuda ca fiind un tătic talentat. “Mă descurc foarte bine, chiar m-am bucurat de vacanţa cu familia din care ne-am întors de curând. Am fost împreună la mare şi ne-am distrat fantastic, am şi intrat cu cea mică în apă. Catinca are aproape 8 luni şi este extraordinar de cuminte, nu ne face deloc probleme, dimpotrivă. Este foarte veselă, ne binedispune şi pe noi. Îi place foarte mult să se joace”, povesteşte juratul.

 

Să înceapă ”vânătoarea de talente”

Caravana ”Românii au talent” îşi începe ”vânătoarea” pe 18 august, la Timişoara – Hotel Continental. Urmează Cluj-Napoca – Hotel Belvedere (27 august), Iaşi – Hotel Unirea (3 septembrie), Galaţi – Casa de Cultură a Sindicatelor (10 septembrie) şi Chişinău + Hotel Codru (17 septembrie). Pentru prima oară în istoria show-ului, “Românii au talent” se duce direct în capitala moldovenilor de peste Prut. Ocazie pe care Andi ar puncta-o cu următorul mesaj pe tricou: ”În sfârşit!”.

 

Talentata Jolie!

Pentru coperta PRO TV Magazin, juriul de la ”Românii au talent” au pozat alături de un alt talent… cu lăbuţe. Jolie este un bichon maltez, în vârstă de 7 luni şi… un pic. ”Jolie este un căţel foarte iubitor, jucăuş, pupăcios, care adoră să stea în compania oamenilor”, după cum ne-a declarat stăpana sa. Iar talentul ei ascuns este… ”îi place să se uite la televizor”.

 

Smiley şi Pavel Bartoş, gata de show!

Cei doi prezentatori sunt gata să înceapă în forţă preselecţiile pentru cel de-al patrulea sezon ”Românii au talent” şi, totodată,  îi invită pe români să concureze pentru alte două noi premii. Cel de originalitate, în valoare de 10.000 de euro, îi este rezervat concurentului care îi va lăsa cu gura căscată pe cei trei juraţi cu numărul său năucitor. “Românii au talent” va premia cu 2.000 de euro şi ochiul ager al “vânătorilor de talent”, adica al celor care care înscriu un număr sau mai multe în concurs, iar acesta ajunge până în finala show-ului.

 

Următorul câştigător este…

Până acum, în cele trei sezoane ale show-ului de la PRO TV, un artist hip hop (Adrian Ţuţu), un magician (Cristian Gog) şi un dresor de câini (Bruno Icobeţ) au câştigat marele premiu. Ce număr are şanse să câştige votul telespectatorilor de data aceasta? ”Asta e principala calitate a acestui show. E imposibil să prezici ce tip de talent va câştiga într-un sezon. Chiar şi după încheierea audiţiilor e greu să încerci un pronostic”, crede Andi. De aceeaşi părere este şi Andra: ”Ar putea câştiga oricine, poate dansatori, poate cineva cu un talent total ieşit din comun, într-un domeniu la care nu ne-am fi gândit…”. Iar Mihai adaugă: ”Cred că trebuie să pornim la început de drum, la preselecţii, fără stereotipuri sau idei preconcepute, să fim deschişi şi să observăm totul. Mai târziu, după ce se cristalizează puţin lucrurile, prin etapa semifinalelor, poţi să îţi formezi o perspectivă de ansamblu asupra lucrurilor pe care le-ai văzut”.

Cătălina Matei