Andra: “Folosesc robotul de bucătărie peste medie”

Apropo.ro / 26.06.2013, 11:07
Andra: “Folosesc robotul de bucătărie peste medie”
Obişnuită să aibe mereu un program încărcat, Andra nu se plânge deloc şi crede că tocmai acest lucru reprezintă secretul pentru un tonus bun. Artista ne-a mărturisit la ce trucuri apelează pentru a fi în formă, ce nu-i lipseşte niciodată din geantă, dar şi care e artista pe care o apreciază cel mai mult în materie de frumuseţe.

Ce faci pentru un tonus bun în perioada asta?

Dansez mult, fac gimnastică, mă joc cu fiul meu, mănânc legume şi fructe, folosesc robotul de bucătărie peste medie, vorbesc mult la telefon cu prietenii şi folosesc produse cosmetice bune.

Dacă ai putea schimba ceva la tine, ce ar fi?

Poate suna a afirmaţie lipsită de modestie, dar deocamdată n-aş schimba nimic la mine. Dacă se modifică realitatea asta într-o zi, am să vă spun, însă deocamdată sunt mulţumită de cum arăt. Probabil tinereţea încă îşi spune cuvântul, mă bucur de atuurile vârstei. Am mulţi fani care mă plac aşa cum sunt, de ce aş schimba ceva?

Eşti dependentă de un produs cosmetic anume?

Toate femeile sunt dependente de anumite produse, mi se pare cea mai frumoasă dependenţă din lume. Eu nu întâmplător am acceptat să fiu imaginea Garnier, îmi plac la nebunie produsele lor şi le folosesc zilnic, nu e o simulare, adică nu e un clip şi atât. Chiar m-au convins că au nişte calităţi minunate.

Ce nu ai face niciodată pentru frumuseţe?

Nu ştiu, mai întreabă-mă peste vreo 20 de ani. Azi aş zice că nu fac operaţii estetice, dar asta e discutabil, depinde de vârstă şi de situaţie. N-aş face lucruri exagerate, văd pe Internet câteodată ca sunt femei care sunt în stare de orice ca să arate mai bine.

Crezi că un bărbat poate fi cucerit doar de frumuseţea fizică a unei femei?

Sunt destui bărbaţi care caută numai frumuseţea fizică, din păcate. Mi se par foarte superficiali, dar e alegerea lor, în fond. Ei uită însă un lucru elementar, şi anume acela că, după o lună în care te delectezi cu atributele fizice ale unei femei, rămâi cu restul însuşirilor ei.

Ce părere ai despre operaţiile estetice?

Sunt neutră. Cine vrea să le facă n-are decât, probabil asta ajută la creşterea încrederii în sine. Eu deocamdată nu am nevoie, dar îmi place dictonul „never say never”, n-ai de unde să ştii unde te duce viaţa. Dacă într-o zi voi apela la aşa ceva, voi fi sinceră cu fanii mei, nu am nimic de ascuns.

Ai „moştenit” vreun truc de frumuseţe de la mama ta?

Da. Mă demachiez în fiecare seară, oricât de obosită aş fi. Mai există o mască de piersici foarte bună, curăţă tenul excepţional. Mama mea o folosea foarte des, cândva. Folosesc şi alte măşti naturale, deşi recunosc că uneori îmi e lene şi aş vrea mai degrabă să dorm sau să vorbesc cu Cătălin, însă ştiu că frumuseţea cere eforturi mari.

Cât de important este sportul pentru tine?

Prin natura meseriei mele, fac multă mişcare, dansez mult. E foarte important să fac mult sport, fiindcă detest regimurile de slăbire draconice, deci absenţa lor trebuie compensateă cu mult sport.

Ce nu îţi lipseşte niciodată din geantă?

Telefonul, în care am întotdeauna pozele lui David, şerveţelele, trusa de farduri, o iconiţă de la Ierusalim, actele, un stilou, un carneţel şi cel puţin 100 de lei cash, pentru situaţiile când nu pot plăti cu cardul – asta e, România încă mai are de lucrat la acest aspect.

Crezi că frumuseţea se învaţă, se dobândeşte sau o poţi cumpăra?

Toate trei. Frumuseţea se învaţă, se dobândeşte şi se poate cumpăra, este o combinaţie între aceste trei acţiuni. Trebuie să ai ochi buni, să-ţi ştii din vreme calităţile fizice, ca să le poţi pune în valoare. Aşa poţi „învăţa” frumuseţea. O poţi dobândi şi de la natură. Şi frumuseţea se poate cumpăra, desigur, dacă investeşti în operaţii estetice sau proceduri scumpe cosmetice.

Eşti o adeptă a „somnului de frumuseţe”?

Aş fi o adeptă a somnului de frumuseţe, dacă aş avea timp. Sigur, toţi doctorii îmi spun să dorm cât mai mult, pentru că este bine pentru organism şi frumuseţe. E uşor de zis, dar greu de făcut, mămicile ştiu asta!

Spune-mi trei reguli obligatorii pentru frumuseţe, te rog.

Genetica, produsele cosmetice de calitate şi metabolismul bun. Ca să trag o concluzie, factorul ereditar contează mai mult decât efortul tău personal. Însă n-ai încotro, trebuie să lupţi cu natură. Eu ştiu că, în lumea asta, există oameni graşi numai pentru că părinţii lor sunt graşi şi asta e, te lupţi cu un metabolism ostil. Sau oameni care se luptă ani de zile cu acneea. Eu cred că trei sferturi din norocul estetic ţine de moştenirea genetică.

Cine este idolul tău în materie de frumuseţe?

Aş putea da zeci de nume, asdmir mulţi artişti care se întreţin excelent. Aş aminti-o însă acum pe Kylie Minogue, care arată excepţional la 45 de ani, a învins cancerul la sân, cântă superb şi are piese care au ajuns în toate topurile din lume. Este un model de viaţă, de profesionalism şi de frumuseţe!