Andreea Doinea – Cum să treci peste un divorţ

Apropo.ro / 17.05.2013, 08:00
Andreea Doinea – Cum să treci peste un divorţ
Nimeni nu poate spune despre căsnicie că e un lucru... normal. Mai ales când vorbim de serialul de comedie de la PRO TV, ”Spitalul de demenţă”, în care Andreea Doinea, actriţă şi în ”Serviciul Român de Comedie”, joacă rolul unei paciente obsedate de silicoane. Dincolo de micul ecran, Andreea este o mămică cu normă întreagă, care a trecut recent printr-un divorţ.

– În „Spitalul de dementă” trăieşti o dragoste cu… năbădăi. În viaţa reală, cum te înţelegi cu Claudiu Maier, partenerul tău din serial?

Personajul meu trăieşte o „dragoste” dementă… Personajul lui Claudiu trăieşte „năbădăile” ca-n viaţă! Ne înţelegem bine, suntem colegi buni.

– În orice cuplu, chiar şi în „Spitalul de dementă”, canta găină sau… cocoşul! De ce crezi că celelalte păsări de curte sunt omise?

Sunt tentată să zic „găină”, dar nu prea este adevărat. Tot cocoşul e mai „cocoş”. Celelalte păsări sunt foarte gălăgioase şi nu-şi cunosc interesul pe când cocoşul c-un „cucurigu” rar şi la timpul potrivit închide „ciocul” târgului.

 

– Andreea, ce-ţi face puştoaica?

Bine. Îmi spune: „e feicită Aesia, mami, e feicită!” aproape în fiecare zi. Ştie să cânte chiar şi în ungureşte cu intonaţie şi drăgălăşenie.

 

– Cât timp reuşeşti să petreci cu ea? Şi care este cea mai mare distracţie pentru voi?

Încerc să stau cu ea cât mai mult timp cu putinţă. Eu sunt lupul cel rău şi ea Scufiţa Roşie, eu o alerg şi ea fuge strigând după ajutor. Adoram să fim una cu cealaltă. Mergem în parc şi sărim amândouă pe trambulină, pictăm şi inventăm tot felul de jocuri. De puţin timp am descoperit “Ferma animalelor” un loc minunat pentru copii unde, dacă strigi în dreptul curcanilor: „curcanilor!” aceştia îţi răspund! Alexia îi imită şi iese un fel de ‘gabl, gabl, gabl’.

 

– Cum a înţeles ea divorţul dintre tine şi tăticul ei?

Am făcut în aşa fel încât fetiţa să fie ferită de neplăceri.

 

– Tu şi fostul tău soţ aţi păstrat o relaţie de prietenie?

Da, păstrăm o relaţie bună pentru fetiţa şi pentru noi.

 

– Peste un divorţ nu se trece chiar aşa de uşor… cum te-ai mobilizat tu? Şi ce sfat le-ai da femeilor care trec prin aşa ceva?

Important e să fie cei dragi lângă tine, familia, prietenii. Eu am noroc să am o a doua familie şi la Serviciul Român de Comedie. Aşadar am sprijin din toate părţile. E greu să dai sfaturi în asemenea momente. Cel mai bine e să lupţi să nu ajungi în postura asta .E uşor să spui cuiva că trebuie să fie puternic, dar fiecare se vindecă cum simte. Cel mai bun „tratament” e cel care ţi se potriveşte. O prietenă s-a apucat de paraşutism:). Pe mine Alexia e cea care mă ajută.

– Care crezi că este cea mai importantă arma de seducţie a unei femei?

Seducţie… greu de răspuns, pentru unii frumuseţea, pentru alţii inteligenta. Probabil amândouă.

 

– În afară show-urilor de la PRO TV, în ce alte proiecte mai eşti implicată?

Ceva teatru, ceva film, ceva reclame… câte un pic din fiecare.Vreau să mă implic în proiecte cu copii.

 

Cătălina Matei

 

Serviciul Român de Comedie

MIERCURI, 20,30, PRO TV

 

Spitalul de demneţă

JOI, 21,30, PRO TV