Andreea Ibacka: “Cum să le vii de hac mâinilor aspre şi pielii crăpate din sezonul rece!”

Apropo.ro / 23.01.2015, 14:32
Andreea Ibacka: “Cum să le vii de hac mâinilor aspre şi pielii crăpate din sezonul rece!”
Soţia lui Cabral, Andreea Ibacka, recomandă câteva trucuri despre cum să-ţi menţii pielea hidratată şi catifelată pe timpul iernii, în mod special – mâinile.
În viziunea actriţei, femeile care îşi doresc mâini perfecte în sezonul rece ar trebui să apeleze la creme fără parfum, unt de corp şi să lase deoparte spălatul excesiv pe mâini cu apă caldă. 
 
„De trei zile încoace… iarna nu-mi dă pace! Cu atât mai mult cu cât temperaturile scăzute nu fac casă bună cu tenul catifelat. Defel. Ba chiar îi pun beţe în roate aşa cum rar s-a mai văzut, favorizând descuamarea, eczemele, roşeaţa şi crăpăturile la nivelul epidermei. Afecţiuni care lovesc fără milă, îndeosebi în zonele cele mai expuse frigului şi deshidratării sezoniere… De fapt, taman de aceea m-am hotărât să înşir astăzi pe tastatură o serie de recomandări pe tema aceasta”, a scris Andreea pe blogul său.
 
Foto: Facebook
 
Cât despre trucuri, le aflăm imediat!
 
“Ar fi păcat să nu ţii cont de câteva deprinderi dintre cele mai banale. Unele care ţi-ar putea rezolva mare parte din neajunsurile de vreme rea. Categorie la care se încadrează, spre exemplu, spălatul excesiv pe mâini. Procedura deopotrivă igienică dar şi contraindicată pe timpul iernii, dacă ar fi să ne gândim la pierderea uleiurilor esenţiale ale pielii pe această cale. Motiv pentru care te sfătuiesc să alegi un săpun fără alcool, cu PH neutru, indicat pentru pielea sensibilă.Şi să eviţi pe cât posibil apa fierbinte şi uscătoarele pentru mâini. S-o preferi, în schimb, pe cea călduţă, la pachet cu un prosop moale cu care să-ţi tamponezi uşor palmele. Cât despre cremele pe care le-ai putea folosi cu succes în sezonul rece, ţin să le amintesc pe următoarele:
– cremele fără parfum (cele cu parfum au alcool şi irită pielea sensibilă);
– cele sub formă de unt de corp, nicidecum loţiunile de corp, mult mai lejere prin definiţie”, a mai completat soţia lui Cabral.