Andreea Raicu – “De când sunt vegetariană, am mai puţină celulită”

08 03. 2010, 00:00

– Ce te-a determinat să devii
vegetariană?

Am renunţat la carne în urmă cu aproa­pe un an. Am luat această
de­cizie în urma unor con­vingeri şi după ce m-am documentat în
acest sens. În plus, animalele sacrificate elimină o toxină care se
răspândeşte în orga­nis­mul lor şi pe care noi, ulterior, o
con­su­măm odată cu carnea. Acestă sub­stan­ţă este nocivă pentru
organismul uman.
– În cât timp te-ai obişnuit cu acest regim?
Într-o perioadă foarte scurtă. Acum am mult mai multă energie,
pen­tru că procesul de digestie se des­fă­şoară fără să consum
multe resurse. Am o piele mai frumoasă, iar celulita a înce­put să
fie din în ce mai puţină.
– Ce mănânci când eşti în oraş?
Cel mai des mănânc sushi vegetarian sau salate.
– Când erai copil, ce îţi plăcea să îţi prepare mama sau
bunica?

Preferatele mele erau macaroa­ne­le cu brân­ză şi bezelele. Eram
foarte bu­cu­roasă când mama sau bunica fă­ceau astfel de
deserturi.

Supă-cremă de ghimbir
Ingrediente: 5 morcovi, broccoli, 10 păstăi, 50 g de mazăre,
2 ardei congelaţi, 2 linguri de ulei de măsline, 1 ceapă tocată, o
bucată de 5 cm de ghimbir, 2 căţei de usturoi, mărar.
Mod de preparare: Ghimbirul se toacă şi, alături de ceapă şi
de usturoi, se trage în tigaie în uleiul de măsline. Simultan se
face o supă din morcovi, broccoli, păstăi, mazăre şi ardei. Peste
amestecul de ghimbir se toarnă două căni de supă şi se lasă la
fiert 15 minute. Ulterior, se mixează până capătă o consistenţă
cremoasă. La servire se decorează cu mărar tocat.