Andrew Solomon, invitat la „Garantat 100%”

De: Cătălina Matei / 12.10.2014, 08:00
Andrew Solomon, invitat la „Garantat 100%”
O ediţie eveniment despre o carte eveniment: Cătălin Ştefănescu stă de vorbă la Garantat 100% cu autorul Demonului amiezii, carte recompensată cu Premiul Naţional al Cărţii în SUA. Duminică, 12 octombrie, de la ora 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

S-a născut în 1963 şi a studiat la Yale şi Cambridge. E doctor în psihologie, dar scrie şi despre politică, despre cultură, la fel de bine cum călătoreşte şi la frontiera ficţiunii. Cartea sa  – Demonul amiezii – o anatomie a depresiei – a luat Premiul Naţional al Cărţii din Statele Unite şi a fost pe lista scurtă a finalistelor pentru premiul Pulitzer.

Foto: TVR 1

Sosit în România la invitaţia Editurii Humanitas, pentru a participa la lansarea cărţii sale traduse în limba română, Andrew Solomon, autorul Demonului amiezii, este invitat la o ediţie specială a emisiunii Garantat 100%, care se difuzează duminică, 12 octombrie, de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Lucrarea lui Andrew Solomon,  Demonul amiezii, a fost inclusă de asemenea în lista The Times a celor mai bune o sută de cărţi ale deceniului. Este o carte care se bucură de un răsunet mondial pe deplin meritat, devenind un reper în discuţiile despre depresie.

Foto: TVR 1

„Această privire retrospectivă asupra vieţii unui personaj de o extremă complexitate morală nu e doar o confesiune, adevăratul termen ce trebuie folosit e spovedanie. M-am simţit îmbogăţit interior parcurgând, pasionat, cartea lui Andrew Solomon. Mai mult decât ştiinţă şi mai mult decât literatură, ea este o mărturie despre suferinţă, o meditaţie despre scandalul etern al faptului că o conştiinţă trebuie să simtă durere şi să moară. Traducerea în limba română a acestei opere, nominalizată în anul publicării ei la Premiul Pulitzer, trebuie privită drept ceea ce este cu adevărat: un eveniment“, recomandă Mircea Cărtărescu Demonul amiezii, a lui Andrew Solomon. Iar Daniel Goleman o descrie drept „o călătorie de o sinceritate sfâşietoare printr-una dintre cele mai sumbre încăperi ale sufletului omenesc.”