Angelina Jolie va turna al doilea film din cariera ei de regizoare

Apropo.ro / 03.10.2013, 08:00
Angelina Jolie va turna al doilea film din cariera ei de regizoare
Actriţa americană Angelina Jolie va turna cel de-al doilea film din cariera ei de regizoare, intitulat "Unbroken", în oraşul Sydney şi în câteva regiuni rurale din statul australian New South Wales.

Acest film, a cărui acţiune se desfăşoară în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, este al doilea film din cariera regizorală a actriţei Angelina Jolie. Primul film pe care vedeta americană l-a regizat, „In the Land of Blood and Honey”, în 2011, a fost salutat de critica de specialitate.

În ultimele săptămâni, celebra actriţă s-a aflat la Sydney alături de copiii ei, căutând cele mai potrivite zone în care să îşi filmeze noul proiect cinematografic.

Andrew Stoner, vice-premier ministru al statului New South Wales, a spus că prin acest film studioul Universal Pictures va injecta mai multe milioane de dolari în economia locală şi va contribui la înfiinţarea unui număr de aproape 300 de locuri de muncă pentru echipa de filmare, pe lângă cele ocazionate de organizarea castingului şi a personalului auxiliar.

„Unbroken”, adaptat după bestseller scris de Lauren Hillenbrand, va descrie viaţa lui Louis (Louie) Zamperini, un locotenent din aviaţa americană – US Air Force.

Acest veteran de război s-a înrolat în armata americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Berlin în 1936. În 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi a lăsat în urmă doar trei supravieţuitori. Aceştia au plutit în derivă timp de 47 de zile pe o plută improvizată înainte de a ajunge pe o insulă japoneză unde au fost luaţi prizonieri. Zamperini, care trăieşte şi are vârsta de 96 de ani, a fost închis doi ani în mai multe lagăre, în care a fost torturat de gardienii săi japonezi.

Scenariul filmului „Unbroken” a fost scris de fraţii Coen, pe baza unei prime schiţe scrise de William Nicholson. Rolul lui Louis Zamperini va fi interpretat de Jack O’Connell, devenit cunoscut graţie serialului britanic „Skins”.

Filmul „Unbroken”, din distribuţia căruia mai fac parte Garrett Hedlund, Domhnall Gleeson şi Finn Wittrock, va fi lansat pe marile ecrane pe 25 decembrie 2014.