Animaţiile nominalizate la Oscar 2013 vin la Anim’est

De: Mioara Tronaru / 06.10.2013, 08:00
Animaţiile nominalizate la Oscar 2013 vin la Anim’est
La cea de-a opta ediţie a festivalului Anim’est , pe lângă programul Think Oscar!, spectatorii vor putea urmări şi cele cinci filme nominalizate în 2013 la Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie.

Programul este pus la cale alături de noii parteneri ai Anim’est, ShortsTV, o televiziune dedicată scurt-metrajelor, lansată de curând şi în România. SHORTSTV™ aparţine Shorts International, cea mai importantă companie de entertainment dedicată scurt-metrajelor, şi este disponibil în România prin Romtelecom. Shorts International se ocupă de asemenea şi de Shorts™, care oferă scurt-metraje on demand prin iTunes în 54 de ţări. Încă din 2006, Shorts International a distribuit în cinematografe scurt-metrajele nominalizate la Oscar, atât în America de Nord cât şi în Europa.

Adam şi câinele (r. Minkyu Lee ), o poveste despre prietenia dintre om şi câine, începând cu primele zile ale Genezei, Guacamole proaspăt (r. PES),  despre un bucătar invizibil care pregăteşte o reţetă unică de guacamole cu ajutorul unor ingrediente neobişnuite, Maggie Simpson în  “Cea mai lungă zi de grădiniţă” (r. David Silverman), Până peste cap (r. Timothy Reckart, Fodhla Cronin O’Reilly) şi Omul de hârtie (r. John Kahrs), în care un tânăr face încercări disperate de a atrage atenţia unei fete care lucrează într-un zgârie-nori, peste drum de biroul său vor putea fi urmărite la Cinema Studio, miercuri, 9 octombrie, de la ora 22:00.