Antonio Banderas, recompensat cu premiul Goya pentru întreaga carieră

Apropo.ro / 23.10.2014, 08:00
Antonio Banderas, recompensat cu premiul Goya pentru întreaga carieră
Actorul Antonio Banderas va fi recompensat de Academia de film spaniolă cu premiul Goya pentru întreaga carieră, în februarie 2015.
Starul spaniol, care s-a născut în oraşul Malaga, va primi acest trofeu, care îi va fi acordat pentru întreaga carieră şi pentru „sprijinirea valorilor naţionale”, la cea de-a 29-a ediţie de decernare a premiilor Goya, în luna februarie, informează contactmusic.com.
 
„El joacă, regizează, produce, cântă şi şi-a croit drum spre Hollywood, unde a devenit un star”, se afirmă în comunicatul de presă emis de Academia de Film spaniolă.
 
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
În 2014, acest trofeu prestigios a fost decernat actriţei Concha Velasco şi cineaştilor Josefina Molina şi Jaime de Arminan.
 
Antonio Banderas a apărut recent în filmul „Pielea în care trăiesc/ La piel que habito”, de Pedro Almodovar. În ultimii ani, Antonio Banderas, care a fost căsătorit cu actriţa americană Melanie Griffith, a jucat în special în producţii hollywoodiene, notabil fiind rolul pe care l-a făcut în „Masca lui Zorro”, dar a bucurat şi copiii, împrumutându-şi vocea motanului aventurier din seria „Shrek” şi din filmul „Motanul încălţat/ Puss in Boots”.
 
Cea de-a 29-a gală de decernare a premiilor Goya va avea loc pe 8 februarie, potrivit Mediafax.