Antonio Passarelli, un italiano vero în bucătărie

02 03. 2012, 14:33

Antonio a început să gătească de nevoie: „Când eram mic (aveam aproape 11 ani), mă întorceam de la şcoală şi eram primul care ajungea acasă. Aşa că făceam ceva de mâncare pentry toată lumea. Aşa a început pasiunea mea pentru gătit. Apoi, pe la 16 ani m-am mutat la Roma. Şi m-am angajat ca bucătar, pentru că a trebuit să-mi plătesc studiile. Apoi gătitul a devenit marea mea pasiune”, spune italianul. Fiind un adevărat „macaronar”, Antonio iubeşte să gătească paste de orice fel, în schimb urâşte să prepare orice mâncare bazată pe organe de la animale.

PENNE AI QUATTRO FORMAGGI
(Paste cu sos de brânzeturi)

INGREDIENTE: 100 g paste penne, unt, lingură smântână, 20 g mozzarella
15 g caşcaval afumat, 15 g gorgonzola, parmezan, pătrunjel verde proaspăt, piper negru, sare.

MOD DE PREPARARE:
Se pune la bain marine untul şi smântâna împreună cu brânzeturile până se formează o cremă în următoarea ordine: gorgonzola, caşcavalul afumat, mozzarella, puţină smântână şi parmezanul. Într-o tigaie se pune untul cu puţină smântână, se adaugă pastele fierte „al dente” şi se toarnă peste crema de brânză. Se servesc imediat ce se presară cu pătrunjel proaspăt tocat şi piper proaspăt măcinat.

Antonio Passarelli găteşte la „Dănutz SRL”, duminică, 17.00, TVR 1 (program tv).