Atentie, soferi: vi se pregateste ceva!

Apropo.ro / 14.08.2008, 11:43
Atentie, soferi: vi se pregateste ceva!
In curand am putea vedea si in Romania soferi dand "testul betivului". Adica sa incerce sa-si atinga varful nasului cu mana sau sa mearga in linie dreapta

Politia Rutiera a trimis catre Parlament propunerea de introducere a "starii de ebrietate" in Codul Rutier. Aceasta inseamna ca, in curand, am putea vedea si in Romania soferi dand "testul betivului". Adica sa incerce sa-si atinga varful nasului cu mana sau sa mearga in linie dreapta pentru a demonstra ca nu sunt afectati de bautura.

Odata cu introducerea notiunii de stare de ebrietate, soferii bauti vor putea fi trasi la raspundere penala chiar daca alcoolemia este sub limita legala, dar reflexele lor sunt grav afectate de alcool.

Spre deosebire de imbibatia alcoolica, ce nu poate fi stabilita decat prin mijloace tehnice, diagnosticarea starii de ebrietate se bazeaza pe modul de comportare, atitudine, orientare in timp si spatiu, memorie, mers, siguranta gesturilor mainii etc.

Proiectul de modificare a Codului Rutier a fost inaintat inca din primavara acestui an, dar dezbaterile pe aceasta tema au fost amanate din cauza campaniei electorale si a vacantei parlamentarilor. 

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Luz Elena Gonzalez isi arata formele divine

Luz Elena Gonzalez isi arata formele divine

Luz Elena Gonzalez este model, a luat locul 6 la Miss Univers, Miss Mexico 1994 si, in prezent, gazda unei emisiuni televizate.

Miss ASE 2008, un boboc de toata frumusetea

Miss ASE 2008, un boboc de toata frumusetea

Roxana Nitu este detinatoarea de titluri de frumusete precum Miss ASE 2008 si Miss Management, obtinute in cadrul facultatii la care studiaza.

Cine are bani de Lamborghini, nu are de spalatorie (VIDEO)

Cine are bani de Lamborghini, nu are de spalatorie (VIDEO)

Incredibil, dar adevarat, in 2008 in Bucuresti, un mandru posesor de Lamborghini isi spala supercarul in plina strada cu apa carata cu galeata de la o fantana arteziana. …

Si femeile pot invata fotbal!

Si femeile pot invata fotbal!

Apropo.ro va ofera prima lectie din ciclul "Fotbalul pe intelesul femeilor". Totul e foarte simplu, sansele de a invata regulile sunt foarte mari daca gasesti a…

Jocul zilei

Clipul zilei

Orbit Runner Indemanare extrema
Joc logic in care tu controlezi soarele si planetele care il orbiteaza Cuvinte cheie: badminton joc superb concurs competitie palete fluture
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza