Atleţi faimoşi şi jocurile de noroc

De: Andra Voiculescu / 18.09.2020, 16:04
Atleţi faimoşi şi jocurile de noroc

Pariurile la jocurile de noroc reprezintă acel hobby extrem de distractiv, atâta timp cât există în moderaţie în viaţa fiecăruia. Jucătorii de rând, pentru a menţine această activitate în parametrii normali, pariază cu o anumită frecvenţă, având un buget periodic stabilit de dinainte. Dar timpul ne-a arătat că atunci când banii nu sunt o problemă, instinctul de a paria se activează mult mai des şi cu riscuri mai mari. Mai ales atunci când activezi în lumea sportului, lucru ce, mai mult sau mai puţin, presupune aceleaşi stări: entuziasm, competitivitate, noroc şi multă adrenalină.

Recomandarea noastră pentru fiecare jucător este de a studia un ghid casino online, care poate ajuta cu informaţii legate de cazinourile potrivite. Alegând să joci doar la cazinourile online legale şi licenţiate, cu un buget stabilit şi un timp dat fiecărei sesiuni de joc, poţi rămâne în partea sănătoasă şi cu adevărat plăcută a jocurilor de noroc. 

Jocurile de noroc par să fie şi una dintre cele mai îndrăgite activităţi de către marii atleţi, care se regăsesc des mizând la pariuri sportive. În acest articol vei găsi câteva dintre cele mai faimoase nume de sportivi recunoscuţi pentru pasiunea lor de a paria la jocurile de noroc.

Wayne Rooney

Wayne Rooney este unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din Anglia, reprezentând Manchester United, Everton şi chiar activând drept căpitan al Echipei Naţionale a Angliei.  Pentru o anumită perioadă, a fost considerat cel mai mare star din lumea fotbalului. Dar el a ieşit în evidenţă şi pentru interesul masiv pe care l-a arătat pariurilor sportive, alegând să mizeze pe meciurile de fotbal, curse de cai sau câini. La doar 20 de ani, se zvonea că Wayne Rooney are o datorie mai mare de un milion de dolari, bani pierduţi la pariuri. Ceva mai târziu, s-a dus vestea acestei sesiuni de gambling de mai puţin de 2 ore, timp în care fotbalistul a pierdut 100.000 de dolari. Aceste poveşti pot continua, mai ales că toate au ajuns în publicaţiile de renume din Anglia, punându-l într-o poziţie complet nefavorabilă. Intenţia lui de a nu-şi dezamăgi fanii l-a adus la decizia de a-şi controla impulsia de a paria, reuşind să ajungă la un echilibru şi concentrându-se pe cariera sa de fotbalist.

Michael Jordan

Cel mai mare baschetbalist al tuturor timpurilor, Michael Jordan, s-a făcut cunoscut pe întreaga planetă pentru cele 6 titluri de campion NBA. În acelaşi timp, pasiunea lui pentru pariuri l-a adus în centrul atenţiei printr-un număr infinit de poveşti ieşite din diverse cazinouri – maratoane de poker sau sute de mii de dolari pierduţi la jocuri de copii precum Piatră, hârtie, foarfece.

Aşa cum este de aşteptat, Michael Jordan îşi permite investiţii financiare colosale, având în vedere că este unul dintre cel mai bine plătiţi atleţi NBA şi imaginea Nike de la începutul carierei sale.

Dar trebuie menţionat acest episod faimos din 1993, când, în noaptea de dinaintea meciului dintre Chicago Bulls şi New York Knicks, Michael Jordan a petrecut şi pariat în mod ameţitor, la cazinourile din Atlantic City. El şi ceilalţi colegi ai lui de la Bulls au reuşit să-i învingă pe cei de la New York Knicks, dar obiceiul lui de gambling a fost puternic dezaprobat de David Stern, membru al comisiei ligii. Aşadar, una din conspiraţiile rezultate din acest moment are legătură cu perioadă de retragere din baschet, în acelaşi an, pe care Jordan a motivat-o ca fiind o încercare de a urma o carieră în baseball. În schimb, unii cred că Jordan a fost suspendat pentru 18 luni, din cauza problemelor cu pariurile. Indiferent dacă acest zvon este real sau nu, Michael Jordan rămâne la fel de îndrăgit şi astăzi, în timp ce pasiunea lui pentru pariuri continuă.

John Daly

John Daly este cel mai controversat jucător de golf din istorie. El s-a remarcat la începutul anilor 90 pentru o atitudine mai puţin profesionistă  – consumând alcool şi fumând agresiv în timp ce se afla pe terenul de golf. Un alt lucru ce l-a făcut faimos este patima lui pentru pariuri – într-un interviu din 2016, Daly a estimat o pierdere totală la pariuri care ajunge la aproximativ 57 de milioane de dolari.

El îşi aminteşte acest episod reprezentativ din San Francisco, unde în timpul Campionatului Mondial de Golf, a câştigat 750.000 de dolari. Ulterior, vrând să reinvestească aceste câştiguri, a mers direct la cazinourile din Las Vegas, unde a pierdut 1,65 milioane de dolari în doar cinci ore în care a jucat pe mize uriaşe la sloturi video.

Printre jocurile de noroc preferate de Daly se numără blackjack-ul. El povesteşte cum obişnuia să joace câte 7 mâini de blackjack în acelaşi timp, cu mize între 5.000 şi 15.000 de dolari per mână. Un lucru de apreciat este faptul că după atâţia ani, John Daly vorbeşte cu nostalgie despre nivelul de distracţie pe care l-a avut de fiecare dată la cazinou, fără să regrete sumele imense de bani pierduţi.

Pete Rose

Cunoscut drept Charlie Hustle, Pete Rose se numără printre cei mai mari jucători de baseball din Major League. Cu o mulţime de premii câştigate, Rose a avut o evoluţie colosală în baseball, cucerindu-i pe toţi fanii sportului. Un alt detaliu legat de viaţa lui care a ajuns la public este plăcerea pe care mereu a găsit-o în pariuri. O investigaţie condusă de ligă a ajuns la concluzia că Rose a pariat pe 52 de meciuri, în timp ce era managerul echipei Reds, cu mize între 2.000 şi 10.000 de dolari per meci. Deşi a petrecut ani negând aceste acuzaţii, ulterior Pete Rose a fost trecut pe lista neagră a baseball-ului, lucru ce l-a oprit din a fi recunoscut ca parte din Baseball Hall of Fame, deşi cariera lui s-a ridicat la un nivel ce merita premiat. 

Jaromir Jagr

Jagr este un jucător profesional de hockey, decorat şi extrem de iubit pentru succesul său, aflându-se pe locul doi în lume la cele mai multe puncte marcate. Reputaţia lui însă, a avut de suferit atunci când la începutul anilor 2000 s-a aflat că datorează aproape un milion de dolari unor cazinouri online. Probleme de acest fel au ieşit la iveală şi în anii următori, Jagr acumulând datorii la mai multe cazinouri dar şi în urma incapacităţii de a-şi declara veniturile şi de achitare a taxelor, lucru ce l-a făcut să scadă în popularitate. Ulterior, cehul a reuşit să-şi controleze impulsurile şi să le menţină la un nivel sănătos. 

Indiferent din ce perspectivă ne uităm la acest aspect, lumea sportului are o conexiune specială cu jocurile de noroc. Iar dacă adăugăm în această ecuaţie şi veniturile impresionante pe care le au atleţii, este destul de intuitivă această intenţie a lor de a exagera în sumele pariate şi/sau pierdute la cazinou. Această practică fiind complet neagreată de oficialităţile din sport, care cer integritate şi profesionalism de la atleţi, şi în ceea ce priveşte viaţa lor privată. Aşa cum am menţionat la început, un joc echilibrat poate să fie cel mai distractiv hobby de care pariorii se pot bucura, mai ales acum, în mediul online.