Atracţii de weekend: Festivalul Turcesc, Godzilla şi Noaptea Muzeelor

Apropo.ro / 14.05.2014, 15:04
Atracţii de weekend: Festivalul Turcesc, Godzilla şi Noaptea Muzeelor
Weekend-ul acesta, putem gusta un pic din cultura Turciei, în Herăstrău, putem vizita gratuit muzeele din Bucureşti sau ne reîntâlnim cu Godzilla, în 3D.

În 2014, evenimentul Noaptea Albă a Muzeelor se află la cea de-a zecea ediţie şi va avea loc în noaptea de pe 17 mai, în 25 de oraşe din România.

În Bucureşti, 18 muzee vor rămâne cu porţile deschise toată noaptea şi îşi vor întâmpina vizitatorii cu expoziţii, spectacole de muzică, dans, teatru şi film, sau proiecţii. Prin acestea: Muzeul Bellu , Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul „Theodor Aman” , Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional „George Enescu” (Palatul Cantacuzino), Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Pompierilor – Foişorul de Foc, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Naţional Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

 

Timp de trei zile, în perioada 16-18 mai, Parcul Herăstrău din Capitală se transformă în tărâm oriental, cu ocazia Festivalului Turcesc, eveniment organizat de Fundaţia Tuna în parteneriat cu Primăria Capitalei.

Pe parcusul celor trei zile, Festivalul Turcesc îşi va deschide porţile în intervalul orar 10.00 -20.00 şi va aduce în centrul atenţiei atât meşteşugurile, dansurile şi cântecele Anatoliei, cât şi renumita bucătărie turcească, ilustrată printr-o expoziţie culinară care cuprinde peste 15  standuri cu bunătăţi de toate felurile.

 

Turneul de Ultimate Frisbee desfăşurat în Bucureşti în perioada 17-18 mai se încheie cu o mare finală de la ora 12, pe Stadionul de rugby Arcul de Triumf.

Veniţi să asistaţi la prima competiţie de Ultimate Frisbee a anului alături de echipele Bucharest Revolution, Şoimii Patriei, Shopski Sofia şi Bucuresşti Ultimatum. La pauză vor avea loc concursuri cu premii pentru spectatori şi o competiţie de abilităţi cu discul.

 

Vineri, 16 mai, are loc pe mare ecran premiera “Godzilla 3D”, cu Elizabeth Olsen, Aaron Johnson, Bryan Cranston, Victor Rasuk, Ken Watanabe.

Cumplita creatură marină apărea în 1954, într-un film japonez. De atunci s-au realizat mai multe versiuni, iar şopârla uriaşă a căpătat forme noi, din ce în ce mai monumentale, efecte digitale de ultimă generaţie.

Acum, în scenariul nou este iar gata de atac. Totul începe când reptila este trezită din somn de către acţiunile iresponsabile ale oamenilor. Ea iese din ape şi se îndreaptă spre oraş. Iar în cale nu îi rezistă nimic.

 

 

Comedia “Vecini de coşmar”, cu Seth Rogen şi Rose Byrne, debutează la cinematografe tot vineri, 16 mai.

Un cuplu tânăr îşi trăieşte fericirea casnică, gravitând în jurul bebeluşei lor. Dar liniştea lor dispare, când vis-a-vis se mută tineri dintr-o frăţie, cei obişnuiţi cu petreceri monstru, cu beţii şi reacţii „sportive”. Când cuplul nu mai suportă, cheamă poliţia. Iar tabăra adversă va lua măsuri.