Atracţii de weekend: Monştrii 4×4, Grace de Monaco şi amintiri din copilărie

De: Pusa Toader / 11.06.2014, 14:00
Atracţii de weekend: Monştrii 4x4, Grace de Monaco şi amintiri din copilărie
În acest weekend, are loc premiera controversatului film “Grace de Monaco”, o expoziţie de vehicule 4x4, dar şi un festival pentru cei mici.

Monştri 4×4 dezlănţuiţi în inima Capitalei şi singura competiţie de offroad 4×4 din calendarul oficial 2014 desfăşurată în Bucureşti – Bucharest Wheels Arena Challenge, trial de off road 4×4 şi una din disciplinele de baza ale celui mai mare festival auto-moto şi sporturi extreme din România.

Organizat împreună cu clubul sportiv GTC MotorSport trialul se va desfăşura pe 14 şi 15 iunie în zona special amenajată pentru offroad din Centrul Expoziţional Romexpo Bucureşti.

 

Vineri, 13 iunie, are loc premiera dramei “Grace de Monaco”, cu Nicole Kidman în rolul principal.

Şase ani au trecut de la nunta care a transformat-o dintr-o regină a Hollywood-ului în membra uneia dintre cele mai iubite familii regale ale Europei. Dar deasupra vieţii aparent fericite a lui Grace de Monaco încep să se adune norii, atunci când principatul său devine ţinta atacurilor liderului Franţei, generalul Charles de Gaulle.

Filmul lui Olivier Dahan acoperă doi ani din mariajul lui Grace cu Prinţul Rainier (Tim Roth), explorând atât relaţia din spatele uşilor închise, cât şi imaginea publică a celor doi.

Tot vineri, 13 iunie, debutează pe marile ecrane documentarul “Bucureşti, unde eşti?”, în regia lui Vlad Petri.

Ce au în comun un fost ofiţer de poliţie, un dresor de câini, fondatorul unui partid politic şi protestatarii anti-guvern? Cu toţii s-au întâlnit pe străzile Bucureştiului, la 23 de ani de la Revoluţie, hotărâţi să recucerească spaţiul public. Vlad Petri le urmăreşte poveştile pentru o perioadă de 1 an, din primele zile ale protestelor până în zilele referendumului împotriva preşedintelui, din vara lui 2012.


Între 13 şi 15 iunie, are loc Festivalul interactiv „Amintiri din Copilărie”.

Teatrul Ion Creangă vă scoate la joacă. Vineri, 13 iunie şi sâmbătă, 14 iunie, în parcurile Bucureştilor se vor juca unele dintre cele mai frumoase jocuri ale copilăriei. Piticii săltăreţi şi adulţii nostalgici pot intra în echipa Teatrului şi ne pot ajuta să câştigăm la Şotron, Ţările, Leapşa, Raţele şi Vânătorii sau Ţară, ţară, vrem ostaşi. Zbenguiala va avea loc în parcurile Herăstrău, Cişmigiu şi Kiseleff, dimineaţa şi seara.

Duminică, 15 iunie, veţi putea pleca în călătorie alături de cele mai simpatice personaje în prima Paradă a teatrelor pentru copii. Pe tot traseul, clovni, statui vivante şi mimi vor transforma o dimineaţă obişnuită într-o sărbătoare, iar la standul de pictură pe faţă, toţi copiii se vor putea transforma în personaje fabuloase.

La finalul paradei, trupele invitate vor susţine demonstraţii live de dans şi percuţie, în timp ce iubitorilor de muzică clasică le propunem o lecţie deschisă susţinută în aer liber, pe esplanada Muzeului, de către Orchestra Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.