Atracţii de weekend: Show aerian, muzică clasică şi… dragonul se întoarce

Apropo.ro / 18.06.2014, 12:56
Atracţii de weekend: Show aerian, muzică clasică şi… dragonul se întoarce
În acest sfârşit de săptămână, luăm lecţii de dresat dragoni, asistăm la un spectacol aerian sau ascultăm muzică clasică într-un spaţiu inedit.

Vineri, 20 iunie, este Noaptea institutelor culturale. De la ora 16.00 şi până la ivitul zorilor, sunteţi aşteptaţi în centrul praşului să participaţi şi să vă bucuraţi de programul bogat: filme, muzică, teatru, poezie, dans, ateliere de creaţie, concursuri, jocuri, lecturi, cursuri de limbă, expoziţii, evenimente alternative şi interactive, performance, degustări şi târguri de bunătăţuri şi produse hand-made.

Între 20 şi 29 iunie, are loc Bucharest Music Film Festival.
Evenimentul este dedicat iubitorilor muzicii clasice şi se desfăşoară în Piata George Enescu, devenită pentru zece zile un spaţiu elegant, care aduce linişte şi rafinament în mijlocul oraşului. Publicul de toate vârstele este aşteptat să se bucure de oferta culturală valoroasă, care se derulează pe scena înconjurată de flori şi verdeaţă.

Vineri, 20 iunie, debutează pe marele ecran filmul de animaţie “Cum să-ţi dresezi dragonul 2 – 3D” / How to Train Your Dragon 2.
Sughiţ şi dragonul lui pornesc iar într-o misiune peste ape, iar Sughiţ îşi face o prietenă nouă dintr-un trib îndepărtat, de peste gheţuri, acolo unde există mai mulţi dragoni decât a văzut el vreodată. Desigur, există, ca întotdeauna, şi tabăra celor care vor puterea dragonilor şi vor ataca satul când nimeni nu se aşteaptă. Luptele vor face prieteniilor şi mai strânse.

Tot vineri, 20 iunie, are premiera drama “Lindenfeld, o poveste de dragoste”, în regia lui Radu Gabrea.
Filmul îşi propune să spună publicului de azi o poveste de dragoste care are loc în satul Lindenfeld (în Munţii Semenic, lângă Caransebeş), într-un context cu referinţe istorice certe – deportarea şvabilor în Siberia de către regimul comunist, după Al Doilea Război Mondial. În prezent, satul mai are un singur locuitor.

Sâmbătă, 21 iunie, se desfăşoară Bucharest International Air Show 2014.
Iubitorii zborului vor avea parte de acrobaţii în aer şi spectacol aviatic.
Printre invitaţii speciali se număra Baltic Bees, trupa recunoscută pentru stilul unic de pilotaj şi pentru manevrele artistice de maximă dificultate, realizate cu aeronave militare, dar şi de acrobaţie de mare viteză şi manevrabilitate.