Austin North – Nu-i vina lui… că are stofă de star!

De: Cătălina Matei / 23.08.2014, 09:00
Austin North – Nu-i vina lui... că are stofă de star!
Austin North este starul noului serial de comedie al Disney Channel, “Nu-i vina mea”. Despre ce este vorba în serial? Cum este viaţa din culise? Şi cu ce se ocupă artiştii atunci când camerele nu mai filmează? Iată ce răspunsuri am aflat direct de la actorul în vârstă de 18 ani...

– Cum ai descrie noul serial?

Aş descrie “Nu-i vina mea” ca o comedie de familie despre o pereche de gemeni. Serialul ne prezintă păţaniile lor din liceu, alături de toţi prietenii. Eu interpretez rolul unuia dintre gemeni, care se numeşte Logan. Iar Olivia Holt joacă rolul surorii gemene a lui Logan, Lindy.

– Ce se întâmplă cu Logan şi Lindy în acest serial?

În principiu, Logan şi Lindy îşi încep viaţa de liceu. Este primul an – sau anul bobocilor, aşa cum se spune la noi în State – iar ei încearcă să-şi găsească un drum.

Foto: Disney Channel

– Cum ai descrie gemenii?

Logan încearcă cu disperare să fie popular la şcoală. Acesta este obiectivul lui pentru primul an. Lindy tocmai ce iese dintr-o etapă foarte ciudată din viaţa ei. Aparatul dentar a fost dat jos, iar lentile de contact introduse. Serialul este foarte amuzant. Întotdeauna se întâmplă câte ceva, şi întotdeauna ceva merge greşit. În plus, avem atâţia prieteni – inclusiv cel mai bun prieten al lui Logan, Garrett. Garrett este foarte dezordonat!

 

– Olivia Holt este un star Disney Channel foarte important, care a apărut în „Bătăuşii Wasabi”. Ai fost testat alături de ea pentru a câştiga rolul fratelui geamăn?

Da, este corect! Am trecut prin trei teste de citire a scenariului cu Olivia – şi au fost foarte distractive, dar uneori foarte stresante. Selectarea distribuţiei pentru un nou serial este un proces amplu, dar m-am bucurat când am aflat că am câştigat rolul. Am fost în culmea fericirii.

 

– Cât de dificile au fost testele?

Să fiu sincer, am trecut prin atâtea teste de citire a scenariului, încât au devenit o a doua natură. Se transformă într-o rutină. Sunt întotdeauna amuzante şi toată lumea este foarte drăguţă – dar cred că este mai stresant atunci când îţi doreşti cu adevărat să obţii rolul.

Foto: Disney Channel

– În fiecare săptămână ai filmat noi episoade din Nu-i vina mea. Cum e viaţa din culise?

Viaţa din culise este extraordinară! Toţi cei care fac parte din distribuţie se înţeleg foarte bine, aşa că avem parte de multă distracţie pe platou. Râdem şi ne facem de cap. Ne distrăm de minune la filmări. Şi deseori este foarte amuzant.

 

– Spune adevărul, Austin… Cu ce se ocupă cei care fac parte din distribuţie atunci când camerele nu mai filmează?

Studioul are amenajat un teren de basket, ceea ce este foarte bine. Aşa că ieşim şi ne jucăm basket din când în când – sau aruncăm mingea de la unul la celălalt. Toţi cei din distribuţie sunt mai sportivi din fire. Peyton a jucat fotbal american, Piper aleargă, iar Olivia a făcut gimnastică. Ne place să facem sport din când în când!

 

– Ce sentiment ai avut când ai păşit pentru prima dată pe platou?

A fost ireal. A fost foarte ciudat pentru că am aşteptat asta pentru mult timp. Am aşteptat şase luni să vedem dacă serialul primeşte acordul de filmare, aşa că am fost foarte entuziasmat şi fericit când s-a întâmplat într-un final. A fost ireal, palpitant, înspăimântător şi extraordinar – toate în acelaşi timp.

 

– Serialul prezintă povestea unor adolescenţi în timpul liceului… Care este cel mai dificil lucru atunci când eşti adolescent?

Cel mai dificil lucru? Deocamdată nu merg la un liceu public, dar obişnuiam să merg. Poate fi foarte dificil la şcoală pentru că te întâlneşti cu multe personalităţi diferite şi nu te poţi înţelege cu toţi. Cel mai important lucru de ţinut minte este că îţi vei face prieteni şi că sunt foarte multe persoane la şcoală care se aseamănă cu tine, care au aceleaşi plăceri, hobby-uri şi opinii.

Foto: Disney Channel

– Ai avut de-a face cu bătăuşi şi ce sfat ai da tinerilor care au de-a face cu bătăuşi?

Aud multe poveşti despre persoane care au fost intimidate şi m-a deranjat întotdeauna, dar mă consider norocos că nu am trecut printr-o etapă în care să fiu intimidat de astfel de persoane. Este un lucru care nu ar trebui să se întâmple. Niciodată.

Sfatul meu ar fi „Spune-ţi părerea”. Vorbeşte cu cineva despre problema ta. Nu suferi în tăcere. Cuvintele pot fi dureroase, dar încearcă să nu le laşi să te întristeze. Gândeşte pozitiv şi, cu siguranţă, cere ajutor.

 

Urmăriţi serialul „Nu-i vina mea” în fiecare sâmbătă şi duminică de la 10.30, la Disney Channel.