Autoritatile apara fraudele de la BAC

Apropo.ro / 02.08.2008, 12:08
Autoritatile apara fraudele de la BAC
Profesorul Gheorghe Radulescu, cel care a reclamat identificarea mai multor teze "copiate la indigo", a fost chemat la audieri "ca acuzat pentru divulgarea unor informatii confidentiale".

Profesorul Gheorghe Radulescu, de la Liceul “George Enescu” din Bucuresti, cel care a reclamat, in calitatea sa de corector la lucrarile de romana de la examenul de Bacalaureat, identificarea mai multor teze “copiate la indigo”, a fost chemat la audieri “ca acuzat pentru divulgarea unor informatii confidentiale”, a declarat avocata cadrului didactic. Audierea s-a desfasurat in jurul zilei de ieri, cand profesorul a trebuit sa raspunda la intrebarile puse de catre cei trei membri ai comisiei de disciplina din cadrul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Gheorghe Radulescu a spus ca documente esentiale pentru elucidarea situatiei nu au fost prezentate in cadrul audierilor.

Cazul Radulescu a ajuns sa fie un paradox. Din acuzator a fost transformat peste noapte in acuzat.  In ultimii doi ani, pe timpul desfasurarii examenelor finale, s-au consumat mari fraude, dar nimeni nu a patit nimic si totul a fost dat uitarii. Astfel, in 2006, un ziarist a scos din sediul ministerului mai multe plicuri cu variante de subiecte pregatite pentru probele scrise de la Testele Nationale. Ministrul de atunci, Mihail Hardau, a pregatit niste rapoarte pe care le-a inaintat ulterior Parchetului. Nici pana astazi nu a primit vreun raspuns. La fel de ingropata a ramas la Parchet ancheta privind cumpararea de subiecte de Bac de catre o ziarista in complicitate cu un inspector de romana.

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Rectorii vor sa mute bacalaureatul in universitati

Rectorii vor sa mute bacalaureatul in universitati

Ecaterina Andronescu, presedintele Consiliului National al Rectorilor (CNR), vine cu propunerea fantasmagorica ca in viitor bacalaureatul sa fie sustinut in universitati …

La Bac se copiaza pe rupte

La Bac se copiaza pe rupte

Aproape 100 de elevi au fost eliminati, ieri, de la bacalaureat, in intreaga tara, dupa ce au fost prinsi ca incercau sa copieze. Asa cum era de asteptat, din cei 98 de &…

Jocul zilei

Clipul zilei

Gemcraft Cum sa NU aterizezi pe un portavion
Construieste turnuri cat mai puternice… Cuvinte cheie: aterizare fortata protavion elicopter accident
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza