Aylin Cadîr – Două nunţi, un singur mire

09 05. 2011, 12:33

– Felicitări, în primul rând! Cum şi unde a început
povestea voastră de dragoste?

Eu şi Tudor ne-am cunoscut într-o zi de mai, cu opt ani în urmă.
Era ziua mamei lui şi el, dorind să mă cunoască, a chemat trupa în
care cântam, Pops. L-am observat, iar la o săptămână am ieşit prima
dată împreună. Şi, de atunci, suntem nedespărţiţi.

– Când aţi început să vă gândiţi serios la
căsătorie?

El m-a cerut acum vreo 4 ani. Însă ne plăcea de noi aşa, eu aveam
inelul la deget, eram mulţumită. Îşi făcuse datoria! Nu ne gândeam
la nuntă decât în sensul de o mică petrecere între prieteni. Când
am început să vorbim serios despre asta şi să ne organizăm, ne-am
dat seama că avem cam 300 de prieteni. Deci o să fie o nuntă intimă
cu 300 de prieteni.

– Cum vor arăta rochiile tale de mireasă?
Vineri, la nunta tradiţională turcească, o să am o rochie aurie de
la Halston Heritage şi sâmbătă, la ceremonia civilă din grădină şi
la petrecere, voi purta rochia de mireasă făcută de Liana
Obancea.

– Ce tradiţii vei respecta la cele două
nunţi?

Nunta turcească începe de joi când toate femeile, rude şi prietene
de-ale mele, ne vom aduna în curtea bucătăresei din Cumpăna. Acolo
vom face sarmalele pentru nuntă. Vineri are loc „sofra”-ua, masa
pentru invitaţi. E vorba de o masă mare la care se pun oamenii şi
mănâncă şase feluri de mâncare, se roagă, se ridică şi vin
următorii. O să fie muzică tradiţională turcească.
La petrecerea de sâmbătă, o să avem bufet, muzică bună, sarmale,
petrecerea burlacilor şi cea a burlăciţelor…

– Cum va arăta meniul?
La nunta turcească se începe cu o ciorbă extraordinar de bună şi se
termină cu dulce: baclava sau sütlaç (orez cu lapte). Sâmbătă
seara, ne-am ales singuri meniul: sunt mâncăruri foarte bune,
sănătoase şi uşoare! Avem patru tipuri de desert!

– Dar un bebe? Când plănuiţi să apară?
Mai încolo.