Basescu confirma achiziția locuinței din strada Mihaileanu

Redacția / 12.02.2005, 15:26
Basescu confirma achiziția locuinței din strada Mihaileanu
(MEDIAFAX) - Președintele Traian Basescu confirma, într-un comunicat remis, vineri, ca deține o locuința pe strada Ștefan Mihaileanu nr.2, din Capitala, susținînd ca a cumparat-o legal, în 2003, cu 640 de milioane de lei. În documentul Departamentului de


(MEDIAFAX) – Președintele Traian Basescu confirma, într-un comunicat remis, vineri, ca deține o locuința pe strada Ștefan Mihaileanu nr.2, din Capitala, susținînd ca a cumparat-o legal, în 2003, cu 640 de milioane de lei.

În documentul Departamentului de Comunicare al Președinției, se arata ca Basescu a primit, în 1992, de la RA-APPS, o locuința pe B-dul Aviatorilor nr. 57.

Purtatorul de cuvînt al șefului statului, consilierul prezidențial Adriana Saftoiu a declarat pentru MEDIAFAX ca RA-APPS i-a repartizat în 1992 lui Traian Basescu locuința din Bd. Aviatorilor în baza unei cereri a acestuia, care la vremea respectiva era deputat și secretar de stat în Ministerul Transporturilor și nu avea o locuința în București, deoarece venise din Constanța.

Casa din Baneasa în care locuiește în prezent Traian Basescu este proprietatea fiicei sale Ioana, a precizat Saftoiu.

Potrivit comunicatului, în 1997 proprietarii au redobîndit, în instanța, imobilul din B-dul Aviatorilor, iar Primaria Capitalei „a fost nevoita” sa-i puna lui Basescu, la dispoziție, o alta locuința.

În comunicat se mai arata ca actualul președinte al României a pus la dispoziția proprietarilor locuința din B-dul Aviatorilor, nr. 57 și s-a mutat, la data respectiva, într-o locuința de serviciu, ca ministru, pe strada Mareșal Vasile Prezan. Aceasta din urma locuința i-a fost pusa la dispoziție tot de RA-APPS.

Președinția susține ca în urma deciziei din 1997 a instanței, prin care Basescu a parasit casa din Aviatorilor, Primaria Capitalei „a avut obligația” sa-i repartizeze o locuința noua, aceasta fiind cea din strada Ștefan Mihaileanu, nr. 2, etaj unu, apartament 2.

„În 2003, dupa ce a expirat termenul de notificare, Traian Basescu a achiziționat apartamentul cu 640 de milioane de lei, dupa ce a constatat ca nu a existat nici o revendicare asupra imobilului respectiv”, se mai arata în documentul Președinției, care precizeaza cursul valutar la data respectiva – un dolar – 33.159 lei – ceea ce înseamna ca apartamentul a fost achiziționat cu echivalentul a 19.301 dolari.

Șeful statului precizeaza ca prețul de achiziție este în conformitate cu normele legale. El mai spune ca apartamentul are o suprafața construita de 369,9 metri patrați, din care 189,9 metri patrați locuibili, restul fiind dependințele.

Potrivit comunicatului, în cladirea respectiva, construita în 1920, exista 10 apartamente, din care șapte au fost cumparate în baza legii, celelalte trei fiind închiriate de AFI.

„Apartamentul figureaza în declarația de avere a lui Traian Basescu, din anii 2003, 2004 și 2005, taxele și impozitele fiind platite la zi”, se mai arata în document.

La comunicatul Președinției sînt atașate copii de pe doua chitanțe de plata la AFI, pe care este trecut numele Mariei Basescu, soția președintelui.

Mediafax