,,Batman Vs Superman: Zorii Dreptăţii”, succes absolut de box office! Ce încasări a făcut, la noi, în weekend

De: Nicoleta Nicolae / 29.03.2016, 10:25
,,Batman Vs Superman: Zorii Dreptăţii”, succes absolut de box office! Ce încasări a făcut, la noi, în weekend
Ecranizarea Warner Bros. Pictures prezintă confruntarea legendarilor eroi oferind un câştigător în timp ce cucereşte audienţele şi doboară recorduri la nivel mondial.

Filmul de acţiune ,,Batman Vs. Superman: Zorii Dreptăţii” s-a bucurat de un weekend plin de succes, care conform primelor estimări i-a adus încasări de aproximativ 424.1  milioane de dolari, devenind astfel cea mai profitabilă lansare cu supereroi din istoria cinematografiei şi doborând deopotrivă recorduri locale şi internaţionale.

 Anunţul a fost făcut de către Sue Kroll, Preşedintele Diviziei Internaţionale de Marketing şi Distribuţie şi Veronika Kwan Vandenberg, Preşedintele Diviziei de Distribuţie Globală, în cadrul Warner Bros. Pictures.

 În România, ,,Batman Vs. Superman” a fost lider incontestabil de box office, în urma lansării sale din acest weekend fiind vizionat de 128.687 spectatori, care au generat incasări în valoare de 2.760.640 lei.

Mult-aşteptata confruntare dintre cei doi supereroi a generat câştiguri în valoare de 170.1 milioane de dolari în box office-ul din Statele Unite ale Americii, cifră care îi garantează statutul de cea mai profitabilă lansare cinematografică marca Warner Bros. Pictures din istorie, devenind totodată filmul distribuit în cel mai mare număr de cinematografe, înainte de lansările din luna mai (4.242 locaţii) şi cel mai vizionat film în avanpremieră de joi, înainte de sarbătorirea Paştelui catolic, când a însumat venituri de 27.7 milioane de dolari.

Cu o lansare în 66 de teritorii pe lângă cea din Statele Unite ale Americii, box office-ul internaţional a fost estimat la 254 de milioane dolari în weekend, fiind lansat într-un număr record de peste 40.000 de ecrane. Totodată filmul marchează cea mai profitabilă lansare Warner Bros. din toate timpurile în China (cu venituri de 57.3 milioane de dolari), Mexic şi Brazilia. Este de asemenea şi cea mai de succes lansare Warner Bros. de peste Ocean (după ultimul film din seria ,,Harry Potter”).

Atât pe plan local, cât şi internaţional, ,,Batman Vs. Superman: Zorii Dreptăţii” s-a bucurat de titlul de cea mai bună lansare din luna martie din toate timpurile si cea mai profitabilă premieră din 2016 şi din weekend-ul de Paşte, precum şi de: cel mai profitabil film DC Comics; cel mai răsunător debut pentru un film regizat de Zack Snyder; cel mai bun rezultat pentru un film cu Ben Affleck şi cel mai profitabil film cu Henry Cavill.