BBC Knowledge prezintă: ”Adevărul despre corpul tău”

De: Mioara Tronaru / 22.04.2014, 08:00
BBC Knowledge prezintă: ”Adevărul despre corpul tău”
BBC Knowledge va difuza seria de programe ”Adevărul despre corpul tău”, începând de miercuri, 23 aprilie, de la ora 23:00, care dezvăluie adevărurile şi miturile din jurul sănătăţii, dietelor şi exerciţiilor fizice.

Mai mult, sezonul ”Adevărul despre corpul tău” prezintă procesele necunoscute ale organismului uman: Ce anume contribuie la modul în care reacţionează simţurile noastre? Cum funcţionează aparatul digestiv? Care sunt eforturile depuse de organismul nostru pentru a ne menţine într-o formă fizică bună şi pentru a ne apăra de viruşi?

În ”Adevărul despre mişcare”, miercuri, 23 aprilie, de la ora 23:00, Michael Mosley dezvăluie ultimele descoperiri ştiinţifice despre mişcare şi prezintă motivul pentru care corpurile noastre răspund diferit pe parcursul unei şedinţe de antrenament. Fie că este vorba de alergat, înot, ciclism sau hula-hoop, se spune că mişcarea regulată contribuie la îmbunătăţirea condiţiei fizice şi este foarte importantă pentru o viaţă fericită şi sănătoasă. Este, oare, însă o abordare generalizată cel mai bun sfat?

În ”Adevărul despre grăsime”, joi, 24 aprilie, de la ora 23:00, chirurgul Gabriel Weston doreşte să descopere motivele creşterii în greutate. De la puterea hormonilor asupra apetitului la chirurgia stomacului, de la genetică la impactul pe care îl are dieta unei femei gravide asupra pruncului nenăscut, Gabriel descoperă o serie de explicaţii ştiinţifice ce stau la baza creşterii ratei de obezitate şi cum ne poate ajuta ştiinţa să ne schimbăm.

În ”Mănâncă, posteşte şi trăieşte mai mult”, miercuri, 30 aprilie, de la ora 23:00, Michael Mosley şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: el îşi doreşte să trăiască mai mult, să se menţină tânăr şi să slăbească. Totuşi, Michael nu îşi doreşte să facă prea multe schimbări în ceea ce priveşte stilul lui de viaţă. Şi crede că a găsit soluţia: postul.

”Cum să ajungi la vârsta de 101 ani”, joi, 1 mai, de la ora 23:00, încearcă să găsească raspunsul la una dintre cele mai vechi întrebări din lume: Care este secretul unei vieţi lungi şi fericite? Se pare că există câteva comunităţi restrânse care au găsit răspunsul. Astfel, o vom cunoaşte pe Ushi, o doamnă ce locuieşte pe insula japoneză Okinawa, care tocmai a împlinit 103 ani şi a cărei dietă are la bază sake-ul sau pe Marge din California care îşi aminteşte cutremurul ce a avut loc în San Francisco, în 1906, şi căreia încă îi place să meargă pe bicicletă.

În ”Responsabilii pentru obezitate”, începând de miercuri, 7 mai, de la ora 23:00, jurnalistul Jacques Peretti cercetează, pe parcursul a trei episoade, modalităţile profitabile prin intermediul cărora au fost revoluţionate obiceiurile alimentare în ultimii 40 de ani. Analizând ipotezele cu privire la ceea ce este şi ceea ce nu este sănătos, Peretti explorează, de asemenea, evoluţia recomandărilor privind regimul alimentar şi puterea marketingului şi a publicităţii asupra alegerilor noastre.

În ”Aparatul digestiv”, joi, 15 mai, de la ora 23:00, Michael Mosley dezvăluie interiorul corpului uman, din perspectiva aparatului digestiv. Michael discută cu experţi medicali şi explică funcţiile uimitoare care se derulează fără efortul nostru conştient.

Aşadar, în lunile aprilie şi mai, sezonul de programe ”Adevărul despre corpul tău”, de la BBC Knowledge, analizează ştiinţa medicală din spatele dietelor şi exerciţiilor fizice care au ca scop sănătatea trupului şi a minţii, descoperind, totodată, procesele necunoscute ale corpului uman.