Bear Grylls l-a salvat de la moarte pe un erou din Clubul Colectiv!

De: Nicoleta Nicolae / 09.11.2015, 09:55

Bear Grylls l-a salvat de la moarte pe un erou din Clubul Colectiv!
Noi amănunte şocante ies la iveală în legătură cu incendiul devastator din "Clubul Morţii": unul dintre supravieţuitori, care a salvat mai multe persoane din flăcările mistuitoare, a scăpat cu viaţă datorită celebrului Bear Grylls!

Mihai D., care a fost audiat de poliţişti şi procurori, a povestit că a scăpat teafăr fiindcă a pus în practică sfaturile date de Bear Grylls în unul dintre episoadele serialului „Tehnici de supravieţuire urbană”. Bărbatul a relatat că în noaptea fatidică stătea chiar lângă stâlpul care a luat foc de la artificii. Cumpărase două beri, pentru el şi amicul care îl însoţea, dar întrucât nu găsit un loc liber pe o masă, au rămas cu sticlele în mâini.

„Concertul a continuat fără incidente până la a treia sau a patra melodie, cănd a avut loc un nou foc de artficii. (…) Câteva scântei au atins stâlpul din stânga, iar materialul cu care era căptuşit stâlpul, a luat foc pe verticală. Iniţial a fost o simplă linie de foc, subţire, de dimensiuni mici care a urcat spre tavan. Toate persoanele din jurul stâlpului stâng s-au retras spre bar când au văzut încercarea nereuşită a bărbatului de a stinge incendiul. Imediat incendiul a cuprins întreg acoperişul, foarte rapid, aproape instantaneu, moment în care s-au stins toate luminile. Din acel moment, tot ce-am putut să văd în jurul meu a fost datorită luminii flăcărilor. Panica i-a cuprins pe toţi cei prezenţi în club şi doar solistul vocal al trupei a încercat să liniştească mulţimea. Din acel moment, mulţimea a început să se-nbulzească spre uşă. Temperatura din interiorul clubului a început să crească, fiind foarte mare şi din această cauză a fost sporită panica. Cu toţii ne-am îmbulzit în direcţia uşii de acces în club, nu se vedea nimic datorită fumului dens şi negru. Şipcile din tavan ardeau şi căddeau bucăţi din acesta. În busculada creată am căzut la pământ, alături de alte persoane. Vizibilitatea era sub 10 cm de la sol. Am mers pe burtă şi, fiindcă aerul devenise irespirabil, mi-am scos puloverul, l-am udat cu berea care o mai aveam în sticlă şi mi-am acoperit căile respiratorii. Cu toate acestea puloverul s-a impregnat cu miros de fum într-un timp scurt. Am continuat să mă târăsc până când am observat o fantă de lumină şi m-am deplasat în direcţia respectivă, trecând pe lângă persoane care erau întinse pe jos şi gemeau. Se auzea cum cineva lovea în uşa de acces şi striga după ajutor”, a povestit bărbatul.