Bear Grylls: Scapă cu viaţă!

De: Mioara Tronaru / 16.11.2013, 08:00
Bear Grylls: Scapă cu viaţă!
Începând din 18 noiembrie, în fiecare luni, de la ora 21.00, pe Discovery Channel, noul program ”Bear Grylls: Scapă cu viaţă!” îl aduce în prim plan pe celebrul expert în tehnici de supravieţuire într-o ipostază în care nu l-aţi mai văzut - aceea de jurat în cadrul unei competiţii pline de aventură.

Grylls conduce o expediţie extremă, fără întrerupere pentru a testa capacitatea de supravieţuire a participanţilor. Astfel, 10 echipe a câte doi oameni vor fi testate în condiţii pe care nu şi le-ar fi putut imagina niciodată, aventurându-se în peisajul dramatic şi necruţător al Insulei de Sud din Noua Zeelandă. Misiunea lor are trei obiective: concurenţii trebuie să supravieţuiască în sălbăticie, să călătorească în grup şi să evite să fie eliminaţi, căci în fiecare săptămână, Bear va trimite acasă o nouă echipă. Astfel, în final va rămâne una singură: echipa care, după părerea expertului, a dovedit că are curaj, iniţiativă şi tenacitate în încercarea de a “scăpa cu viaţă”, iar cei doi membri ai acestei echipe vor obţine marele premiu de 500.000 de dolari, care le poate schimba viaţa.

Traseul este foarte dificil, concurenţii trebuie să meargă prin desişuri, pe piscuri abrupte, prin râuri îngheţate şi crevase imense, epuizându-i fizic şi psihic. Obligaţi să înfrunte cele mai dure provocări, participanţii vor lupta pentru supravieţuire aşa cum nu au mai luptat niciodată până acum. Fiecare echipă are un obiectiv pentru fiecare segment al traseului, cum ar fi să facă rost de hrană, să facă focul, să construiască un adăpost sau să evite obstacolele. Nu este numai o competiţie, ci o aventură care le va schimba viaţa celor implicaţi, dezvăluind adevăratul spirit de supravieţuire, de care are nevoie oricine vrea “să scape cu viaţă” în asemenea condiţii.

Pe traseu, Bear va urmări echipele, călătorind alături de ele. Elementele pe care le urmăreşte sunt spiritul de supravieţuire, inventivitatea şi tenacitatea de care ştie că are nevoie oricine încearcă să scape cu bine din sălbăticie. Dacă situaţia o impune, Bear va interveni personal, dar membrii echipelor sunt obligaţi să colaboreze tot timpul ca să învingă epuizarea, frigul şi dificultăţile întâlnite pe traseu. La finalul fiecărui segment al călătoriei, Bear trebuie să ia decizii dificile, stabilind ce echipă va părăsi competiţia.

Pe măsură ce miza creşte, obstacolele devin tot mai greu de trecut. Pe măsură ce se apropie de civilizaţie, traseele devin tot mai complicate, până când, în final, va rămâne o singură echipă: cea care reuşeşte să treacă de cel mai dificil test si va fi îndreptăţită să spună că a reuşit să “scape cu viaţă” alături de Bear Grylls.

Bear Grylls: Scapă cu viaţă! este un program achiziţionat de Discovery Networks CEEMEA, realizat în co-producţie de Bear Grylls Ventures şi studioul multimedia al lui Ben Silverman, Electus. Grylls, Silverman, Chris Grant, Laura Caraccioli şi Doug McCallie sunt producători executivi.