Belgienii au inventat berea noptilor cu luna plina

28 09. 2010, 16:58

Un berar din Peruwelz, Belgia, va lansa berea fabricata
doar in noptile cu luna plina
, cand, sustine el, procesul
de fermentatie este mai puternic.

Roger Caulier, proprietarul fabricii de bere, a venit cu aceasta
idee pentru a se remarca pe o piata deja saturata, dupa ce a aflat
ca intr-o regiune vinicola din estul Frantei productia de
vin este planificata in functie de fazele lunii
.

El a explicat ca luna plina scurteaza procesul de fermentatie de
la 7 la 5 zile si il face mai activ.

Bautura care contine 10% alcool este apoi
transferata intr-o camera, in care sta circa o luna, la 5 grade
Celsius.

Odata imbuteliata, este supusa unui nou proces de fermentatie,
iar rezultatul este cel dorit: berea are un
gust mai puternic si mai bun
.

Caulier intentioneaza sa produca 12.000
de sticle de bere
, care ar putea fi distribuite inclusiv in
Statele Unite si Japonia. El va lansa acest produs pe 31
octombrie
.