Benicio Del Toro şi Martin Scorsese fac un serial despre Hernan Cortes

Apropo.ro / 19.11.2014, 16:57
Benicio Del Toro şi Martin Scorsese fac un serial despre Hernan Cortes
Actorul Benicio Del Toro s-a asociat cu cineastul Martin Scorsese pentru a produce împreună un serial TV despre conchistadorul spaniol Hernan Cortes.
Noul proiect de televiziune se intitulează „Cortes through America’s”, va fi produs de postul HBO şi va prezenta viaţa şi cariera celebrului explorator din secolul al XVI-lea, a cărui expediţie a dus la prăbuşirea Imperiului Aztec, potrivit contactmusic.com.
 
Malinche, fetiţa maya care l-a ajutat pe Cortes să îi cucerească pe azteci şi Montezuma, liderul acestora, pus în cele din urmă în lanţuri de conchistadorul spaniol, se vor număra printre personajele principale ale noului serial, potrivit revistei Variety.
 
Martin Scorsese va regiza episoadele din acest serial, iar Benicio Del Toro se află în negocieri avansate pentru a interpreta rolul principal, scrie Mediafax.
 
 
Foto:  AFP – Mediafax Foto
 
 
Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum „Şoferul de taxi/ Taxi Driver” (1976), „Taurul furios/ Raging Bull” (1980) şi „Băieţi buni/ Goodfellas” (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum „Bandele din New York/ Gangs of New York” (2002), „Aviatorul/ The Aviator” (2004), „Hugo” (2011) şi „Lupul de pe Wall Street” (2013).
 
Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi 12 nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul „Cârtiţa/ The Departed”.
 
Benicio Del Toro a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol secundar cu partitura interpretată în filmul „Traffic”, de Steven Soderbergh, şi a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din „21 Grams”, de Alejandro Gonzalez Innaritu.