Big Brother isi arata coltii

Apropo.ro / 11.07.2008, 11:30
Big Brother isi arata coltii
Accesul la Internet ar putea fi blocat total sau limitat si monitorizat de catre stat, prin intermediul furnizorilor de Internet.

Daca proiectul de lege intitulat “Telecom Packet” va fi adoptat de Parlamentul European, accesul la Internet ar putea fi blocat total sau limitat si monitorizat de catre stat, prin intermediul furnizorilor de Internet.

Scopul declarat al legii propuse de Comisia Europeana vizeaza reformarea sectorului telecomunicatiilor. Pachetul Telecom cuprinde mai multe amendamente care vin sa avantajeze serviciile telefoniei mobile, dar in acelasi timp, aduc atingere unui principiu fundamental al utilizarii internetului, si anume libertatea.

Cele mai controversate amendamente dau dreptul guvernelor sa decida ce programe pot sau nu pot fi folosite pe Internet pe teritoriul fiecarei tari, de la interzicerea aplicatiilor specializate pe file-sharing sau download de torrente si pana la interzicerea utilizarii browser-elor (cunoscut fiind faptul ca si asa se pot descarca materiale protejate de copyright) sau chiar restrictionarea totala a accesului la Internet. La trei abateri, furnizorul de Internet (ISP-ul) este obligat sa nu mai permita accesul online. Nu se specifica insa perioada de restrictie a accesului la Internet sau daca se impun si alte sanctiuni.

FFI (Foundation for a Free Internet Infrastructure – Fundatia pentru o Infrastructura Libera a Internetului) este drastica in afirmatii, spunand ca implicarea legislatorilor va impiedica dezvoltarea internetului, care se va transforma intr-o papusa controlata de guvern, doar unele firme care asigura accesul la internet avand permisiunea sa isi continue activitatile si doar software-ul care este selectat de catre guverne poate fi folosit in legalitate.

Benjamin Henrion, reprezentant la Bruxelles al FFI comenteaza: “Maine s-ar putea ca aplicatii foarte populare ca si Skype sau chiar si Firefox sa fie declarate ilegale in Europa, in cazul in care nu sunt certificate de catre o autoritate administrativa. Acest lucru duce la compromiterea intregii miscari open-software (software liber) pe internet, cum este cunoscuta in acest moment”.

Esti de acord cu monitorizarea traficului internet de catre stat?

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Anul asta vom avea internet la sate

Anul asta vom avea internet la sate

Premierul Tariceanu a cerut ieri  ministerelor implicate sa urgenteze strategia de extindere a sistemului Internet in mediul rural, in principal la nivelul satelor din zo…

Internet pe cartela preplatita

Internet pe cartela preplatita

Utilizatorii de cartele preplatite ai Vodafone Romania au posibilitatea, incepand de joi, sa acceseze Internetul de pe telefonul mobil timp de 24 de ore prin activarea un…

Ce patesti daca stai prea mult pe internet?

Ce patesti daca stai prea mult pe internet?

Te-ai gandit vreodata sa dai si o alta semnificatie internetului, in afara utilizarii zilnice pentru noi informatii? Daca nu, iti aratam la ce s-a gandit un cuplu pentru …

Jocul zilei

Clipul zilei

Totem Destroyer Ma doare in basca de trafic
Totem-ul nu trebuie sa cada pe sol Cuvinte cheie:
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS).

"

Comenteaza trimite pe ym printeaza