BNR lansează bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu!

De: Mioara Tronaru / 01.08.2019, 12:00
BNR lansează bancnota de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoroiu!
Succes istoric al campaniei FEMEI PE BANCNOTE! Janina Nectara a reuşit!

 “Am scris istorie în România!”

În urma demersurilor campaniei naţionale FEMEI PE BANCNOTE şi a scrisorii deschise trimise de Janina Nectara Constantin, iniţiatoarea campaniei, Guvernatorului Mugur Isărescu, Banca Naţională a României a luat decizia de a ilustra prima femeie pe o bancnotă naţională.

 Janina Nectara a reuşit să aducă în demersul istoric cele mai apreciate persoane publice.

Totodata, demersul national a fost susţinut de cele mai prestigioase instituţii educaţionale precum: Universitatea POLITEHNICA Bucureşti; Universitatea de Medicină şi Farmacie CAROL DAVILA; Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ION MINCU; Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti; Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti; Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti; Facultatea de Chimie a Universităţii Bucureşti; Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti.

În campanie, peste 20.000 de români şi-au votat personalităţile istorice preferate.

„Trăim un moment istoric. Este pentru prima dată în 150 de ani de la naştere leului românesc când o femeie remarcabilă este onorată în mod oficial pe o bancnotă de largă circulaţie.

Mulţumesc voluntarilor care au lucrat cu generozitate în această campanie, mulţumesc  artiştilor tinerei generaţii si tuturor personalităţilor publice implicate, jurnaliştilor şi realizatorilor de televiziune care au promovat campania FEMEI PE BANCNOTE, şi nu în ultimul rând Guvernatorului BNR pentru că a înţeles că România are,  alături de bărbati, şi femei remarcabile cărora trebuie să li se recunoască meritele. Împreună, am scris istorie în România”, a declarat Janina Nectara Constantin.