Bogdan Nicolai şi Gicu dau Alarma ProFM din tramvai!

Apropo.ro / 13.04.2013, 10:00
Bogdan Nicolai şi Gicu dau Alarma ProFM din tramvai!
Mare aniversare! Pe 15 aprilie, ProFM împlineşte 20 de ani aşa că se pregăteşte de sărbătoare! Muzica bună şi distracţia vor fi la ele acasă! Cu această ocazie se va desfăşura şi Campania PFO FM în tramvai, iar cei care dau Alarma ProFM, Bogdan Nicolai şi Gicu, se vor bucura alături de o sută de ascultători de recitalurile lui Smiley, Alex Velea şi Sore. Mai multe detalii ne dau chiar ei!

– Băieţi, vouă cine vă dă alarma?

Bogdan Nicolai: Dimineaţa, când alarma telefonului sună la 5:30, toată jungla din casă începe să se anime. Pisica miaună de foame pe hol, iar câinele se aruncă pe mine în pat şi mă linge. Bună dimineaţa, Nicolai!

Gicu: Păi aici e şmecheria, că nu depindem de nimeni. Ne-o dăm singuri!

– Aţi lansat melodia “Balada Taxelor”. Între timp au mai crescut nişte preţuri. Vă lăsaţi de fumat, de cafea, de…fete? Cum staţi cu taxele?

Bogdan Nicolai: Am atât de multe vicii încât am ajuns ateu de frică să mai dau ochii cu Dumnezeu. Stau ascuns, mereu cu un acoperiş deasupra capului. Mi-e frică să nu-mi bată obrazul dacă mă vede. Şi da, toate viciile sunt destul de scumpe. Dar măcar nu beau cafea. Am renunţat la ea acum doi ani.

Gicu: Ştii că e vorba aia: de moarte şi de taxe nu scapi? E, până acum am reuşit doar să nu mor!

– Care a fost cel mai tare invitat de la “Alarma ProFM”?

Bogdan Nicolai: Au fost foarte mulţi invitaţi tari. Îţi spun doar câţiva din zezonul ăsta: B.U.G. Mafia, Celentano din „Las Fierbinţi”, Zdob şi Zdub, echipa de la “România, te iubesc!”, Holograf, Chef Scărlătescu. Lista e fooooaaaarte lungă.

Gicu: Aaaaaa, ce grea e asta ! Daaaar, trebuie să recunosc că cel mai mult mi-a plăcut când i-am avut pe B.U.G Mafia, Horia Brenciu şi pe Zdob şi Zdub.

– Ce artist a cântat cel mai bine live până acum?

Bogdan Nicolai: Zdob şi Zdub! Nu aveau instrumentele la ei şi au improvizat. Suflau într-o sticlă, băteau în masă, a fost senzaţional.

Gicu: Horia Brenciu şi Zdob şi Zdub.

– Ce faceţi dacă invitatul nu este prea inspirat de dimineaţă? Cum salvaţi situaţia?

Bogdan Nicolai: Îi aruncăm o găleată de apă rece pe faţă.
Gicu: Noi încercăm să aducem invitatul la starea noastră de bine şi cu zâmbetul pe buze. Până acum ne-a ieşit cu toţi şi ne-am distrat împreună. Dacă la un moment dat n-o să se mai întâmple asta, noi n-o să ne pierdem bună dispoziţia!

– Şi dacă nu ajunge la timp la emisiune?

Bogdan Nicolai: Aceeaşi găleată, aceeaşi apă, dar îngheţată.

Gicu: Nu există ! Chiar şi după sfârşitul lumii, Alarma ProFM s-a auzit, cu tot cu invitaţi, de luni până vineri de la 6:30 la 10:00.

– Ce invitaţi aţi vrea să mai treacă pragul emisiunii Alarma ProFM?
Bogdan Nicolai: Ştii cântecelul cu “În pădurea cu alune, aveau casă doi pitici”? Cam aşa suntem şi noi, doi pitici care se bucură să fie vizitaţi şi de pupăză şi de broscuţă şi de şoricel. Uşa e deschisă pentru toată lumea care are ceva frumos de spus sau de cântat.

Gicu: Inna văd că n-a apucat să ne calce. Connect-R ar mai fi un invitat… Mi-ar plăcea să-i aducem pe domnii de la Rammstein sau Metallica, hehehehe !!!

– Care este remediul vostru pentru oboseală?

Bogdan Nicolai: Să cânte muzicaaaaaaa!!!!

Gicu: Alarmaaa Proooooo FfffffffMMMMMM!!! (trebuie spus un pic ţipat ca să aibă efect).

– Cum staţi cu trezitul dimineaţa? Aţi întârziat vreodată la serviciu pentru că n-aţi auzit ceasul?

Bogdan Nicolai: Nu există riscul să nu mă trezesc la timp. Am un ceas biologic elveţian. Ca să nu-l defectez, mă trezesc inclusiv în weekend la 5:30, pierd vremea prin casă două-trei ore, scriu, citesc ceva şi mă culc la loc la 10:00.

Gicu: Cum ziceam şi mai sus, claaaar NU! Deocamdată.

– Cum aţi ajuns să faceţi matinalul la radio? De cât timp sunteţi pe “baricade”?

Bogdan Nicolai: Am ajuns la matinal după câţiva ani buni de ProFM, vreo 9 la număr. Iar la matinalul Alarma ProFM sunt de trei ani. Am făcut echipă mai întâi cu Claudiu Sara, iar de câteva luni sunt cu Gicu pe treabă. Acum în aprilie ProFM împlineşte 20 de ani, iar Gicu 8 luni de când a venit la ProFM.

Gicu: Eu stăteam în casă, făceam muzica şi o puneam liniştit în weekend. Din când în când, mă chema domnul Toni Grecu şi mai filmam câte ceva. De obicei, fix la 5 dimineaţa mă culcam, iar acum fix la ora aia mă trezesc. Am fost sunat şi am fost întrebat dacă vreau să fac asta. Mi-am zis: pot să inceeeerc…. Eu fac radio doar de câteva luni, de pe 10 septembrie mai exact. Sper să-mi iasă în continuare!

– Dacă nu ar mai fi radio, către ce altceva v-aţi orienta?

Bogdan Nicolai: Dacă nu ar mai fi radio deloc, adică dacă ar dispărea definitiv de pe Pământ? Cred că aş face turism. M-am născut şi am crescut la Sinaia, îl am în sânge. În adolescenţă, când nu trebuia să fiu la şcoală, lucram ca ghid, ca monitor de schi sau ca recepţioner. A fost o perioadă frumoasă de care uneori mi-e dor.

Gicu: Asta ar fi cea mai mică problemă a mea, sincer. Mi-aş vedea de muzică, ceea ce fac oricum.

– Voi ce muzică ascultaţi?

Bogdan Nicolai: Ascult orice, tot ce apare nou, tot ce mişcă. Dar cel mai mult mă simt atras de hip hop-ul românesc, de muzică tradiţională ţigănească şi de fuziunile cu folclor: Gogol Bordello, Shantel, Subcarpaţi, Loredana etc.

Gicu: La mine sunt două mari categorii: îmi place şi nu-mi place, indiferent de gen. Nu discriminez absolut deloc! Am câteva fetişuri, spre exemplu, aş putea asculta oricând, oriunde Boards of Canada, Biosphere sau Cocteau Twins. Mai sunt, dar ar fi lista prea lungă !

– Vrem mai multe detalii despre Campania PFO FM în tramvai! Cine a fost cu ideea şi ce presupune? Care sunt primii invitaţi şi cât o să dureze?

Bogdan Nicolai: Pe 15 aprilie, la aniversarea a 20 de ani de ProFM, Smiley, Alex Velea şi Sore vor cânta într-un tramvai nou-nouţ, 100% românesc, produs de uzina RATB. Vom lua cu noi şi o sută de ascultători, cei mai mari fani ProFM.
Gicu: Pro FM împlineşte 20 de ani şi ne-am decis ca totul să se întâmple în mişcare. Mândria noastră este că tramvaiul este unul românesc, neaoş 100%, ca şi Pro FM-ul. O să cânte Smiley, Alex Velea şi Sore şi o să suflam toţi deodată în cele 20 de lumânări! Ideea e că nu stăm, ne mişcăm, mergem tot înainte să Legalize Joy!

– Sunteţi prieteni şi în afara studioului?

Bogdan Nicolai: Eu n-aş vrea neapărat, dar Gicu e foarte insistent. Glumesc, bineînţeles. Ne cunoaştem de mulţi ani, iar cu fiecare emisiune realizată împreună suntem şi mai buni prieteni.

Gicu: Aaaaa, claaaar ! Altfel n-ar mai fi chimia asta absolut deloc !

– Care e cel mai bun sfat pe care vi l-aţi dat unul altuia?

Bogdan Nicolai: Mie mi-a spus Gicu într-o zi: “Dacă vrei să fii sănătos şi să trăieşti mai mult, ia în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, o lingură de ulei de măsline”.

Gicu: Nicolai mi-a zis să nu mai iau niciodată bani cu împrumut… Are mare dreptate !!!

Dana Popa