Bohemian Rhapsody, nominalizat la Globurile de Aur 2019

De: Alexandra Necsoiu / 07.12.2018, 11:55
Bohemian Rhapsody, nominalizat la Globurile de Aur 2019
Albumul Queen în 3D include un capitol special despre film

Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), organizatoarea cele de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, a anunţat lista nominalizărilor. Bohemian Rhapsody se află pe lista nominalizărilor la categoria cel mai bun film dramă, iar Rami Malek, în rolul lui Freddie Mercury, este nominalizat pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

Bohemian Rhapsody a fost lansat în noiembrie în România aproape concomitent cu publicarea la Editura RAO a albumului Queen în 3D, realizat de Brian May. Acesta dedică un capitol special realizării acestui film, proiect început în urmă cu aproape 10 ani. Queen în 3D conţine mărturii, peste 360 de fotografii pe care Brian May le-a realizat cu ajutorul camerei sale stereoscopice de-a lungul mai multor decenii, o pereche de ochelari speciali şi instrucţiuni pentru folosirea acestora.

Cartea include imagini din toate perioadele trupei Queen, de la Freddie Mercury şi până la solistul american Adam Lambert. „Sper că această carte va transmite o parte din sentimentele benefice pe care le-am simţit noi înşine în perioada în care s-au întâmplat atâtea lucruri importante. Aţi văzut cu toţii grupul Queen din afară. Acum, bucuraţi-vă de el din interior, în 3D.” „Albumul conţine de altfel o mare parte din istoria Queen, mare parte din povestea mea, şi sper că vă veţi bucura de acest abum aşa cum numai voi, românii, ştiţi să o faceţi. Dumnezeu să vă binecuvânteze şi sper să vă revăd curând”, spune Brian May în materialul filmat pentru ediţia din România a albumului.

Albumul a apărut la puţin timp după lansarea filmului Bohemian Rhapsody, plasat pe primul loc în preferinţele publicului şi difuzat în România prin Odeon Cineplex.  Aici,  trailerul filmului.