„Bourne” revine pe marile ecran, cu Matt Damon în rolul principal

De: Cătălina Matei / 17.09.2014, 00:00
„Bourne” revine pe marile ecran, cu Matt Damon în rolul principal
Se pare că Matt Damon şi regizorul britanic Paul Greengrass plănuiesc să realizeze o nouă peliculă din franciza "Bourne", iar anul de lansare pe marile ecrane ar putea fi 2016.

Potrivit contactmusic.com, cei doi încearcă să încheie un acord cu studiourile Universal pentru realizarea unui nou film din seria cu spionul amnezic Jason Bourne, personaj făcut celebru de starul american.

Regizorul Paul Greengrass, în vârstă de 59 de ani, va fi şi scenaristul noii producţii, fiind pentru prima dată când va avea o astfel de contribuţie la seria „Bourne”, după ce a regizat al doilea şi al treilea film al francizei, „Supremaţia lui Bourne/ The Bourne Supremacy”, din 2004, respectiv „Ultimatumul lui Bourne/ The Bourne Ultimatum”, din 2007.

Foto: Hepta

Dacă negocierile cu Universal vor fi fructuoase, Greengrass va trebui să ducă intriga scenariului într-o direcţie cu totul nouă, având în vedere că în trilogia iniţială acţiunea se învârtea în jurul lui Jason Bourne, care încearcă să-şi recapete memoria, lucru care s-a întâmplat în „Supremaţia lui Bourne/ The Bourne Supremacy”, informează Mediafax.

Matt Damon a declarat în urmă cu câteva luni că i-ar plăcea să mai joace rolul spionului amnezic. „Am fost mereu deschis ideii (de a juca din rolul lui Jason Bourne – n.r.) dacă filmul va fi regizat de Paul Greengrass, dar până acum nu am avut niciunul ideea pentru poveste. Finalul din film ni s-a părut foarte bun, dar, zicând asta, trebuie să spun că iubesc personajul ăsta şi aş vrea să ştiu ce i se mai întâmplă”, a declarat Damon într-un interviu pentru postul de televiziune american CNBC.

În altă ordine de idei, Universal Pictures a continuat franciza cu pelicula „Moştenirea lui Bourne/The Bourne Legacy”, lansată în 2012, dar fără personajul Jason Bourne.