Brioşe ciocolatoase à la Nuami Dinescu

16 11. 2010, 13:00

„Cea mai grea luptă din viaţa mea a fost lupta cu kilogramele.
Fără cine ştie ce rezultate! Ăsta e, poate, triumful meu asupra
ultimilor doi ani din viaţa mea, care se vede pe haine, în
atitudinea celor care nu m-au văzut demult”, povesteşte Nuami.
Actriţa este mândră de abilităţile ei culinare: de la cea mai
simplă reţetă până la a pune cu măiestrie murături. Toate îi ies ca
la carte. Iar una dintre specialităţile sale sunt brioşele
ciocolatoase… care nu îngraşă!
Brioşe ciocolatoase
Ingrediente: 40 g premix patiserie „Slăbeşti mâncând”, 1/2
linguriţă bicarbonat de sodiu, 175 g fructoză, 2 linguri cacao, 80
g ciocolată cu 70% cacao tăiată bucăţele, 250 ml „lapte” (adică 75
ml smântână dulce cu 30% grăsime, diluată cu apă până la 250 ml sau
250 ml lapte de soia), 90 ml ulei, 1 fiolă esenţă de vanilie, un
ou, sare.
Mod de preparare: Amestecaţi ingredientele uscate: făina,
ciocolata, cacao (cernută), bicarbonatul şi sarea. Separat, bateţi
oul cu fructoza şi adăugaţi treptat uleiul, iar apoi laptele.
Turnaţi amestecul lichid peste amestecul uscat, omogenizaţi cu un
tel pară compoziţia (amestecând uşor) şi apoi cu o paletă de
cofetar. Turnaţi compoziţia în forme tapetate cu hârtiuţe pentru
brioşe şi coaceţi la 175 grade Celsius, timp de 25 – 30 minute.