Bruce Willis călătoreşte în timp ca să-şi salveze viaţa

De: Mioara Tronaru / 15.12.2013, 08:00
Bruce Willis călătoreşte în timp ca să-şi salveze viaţa
Duminică, 15 decembrie, de la 20.30 la PRO TV, Bruce Willis călătoreşte în timp ca să-şi salveze viaţa în “Looper: Asasin în viitor”.

Duminică, PRO TV aduce superacţiune marca Bruce Willis în filmul “Looper: Asasin în viitor”, în care starul joacă alături de Joseph Gordon-Levitt şi Emily Blunt.

Povestea se petrece în anul 2044, când călătoriile în timp sunt posibile, dar nu toată lumea are acces la ele. Aceste călătorii sunt controlate de mafie, care le foloseşte cu scopul de a ucide oameni. Când mafioţii vor să scape de un individ, îl trimit cu treizeci de ani în urmă, unde Joe (Joseph Gordon-Levitt) îi execută. Bărbatul se îmbogăţeşte de pe urma acestei meserii murdare, dar curând intră într-o situaţie din care nu vede nicio ieşire: sinele lui în vârstă, interpretat de către Bruce Willis, îi este trimis din viitor, iar mafia vrea ca Joe să îl execute.

Cu nouă premii şi douăzeci şi sase de nominalizări la festivalurile de profil, inclusiv pentru cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun scenariu şi cea mai bună peliculă science-fiction/horror şi un buget de treizeci de milioane de dolari, “Looper: Asasin în viitor” a reuşit să strângă peste o sută şaptezeci de milioane de dolari la casele de bilete din toată lumea. Mai mult, pelicula a fost primită excelent de critici: “Filmul este deştept, curajos şi emoţionant”, a scris Kim Newman pentru revista britanică Empire.

Al treilea film în care Bruce Willis călătoreşte în timp şi se întâlneşte cu sinele său mai tânăr, după “Armata celor 12 maimuţe” din 1995 şi “Puştiul”, lansat în 2000, “Looper: Asasin în viitor” este “mai bun decât orice film în care am jucat până acum”, după cum declară actorul american. “Regizorul Rian Johnson a reuşit să facă ceva extraordinar. A conceput o poveste originală. A scris-o, a vândut-o, a regizat-o şi a dus-o până la capăt. Este foarte greu să faci ce a făcut el în cetatea filmului. De obicei se întâmpla să se bage cineva în acest proces, dar asta nu s-a întâmplat în cazul lui. Este uimitor”.

Dublu nominalizat la Globurile de Aur,  Joseph Gordon-Levitt, care intră în pielea personajului principal, Joe, a trebuit să poarte proteze faciale în film ca să fie mai convingător în rolul unui Bruce Willis mai tânăr. În plus, actorul de treizeci şi trei de ani a urmărit o mulţime de filme cu Willis pentru a-i putea studia şi reţine gesturile.

Filmările care au avut loc atât în Statele Unite, cât şi în China, nu au fost lipsite de peripeţii pentru Gordon-Levitt. Una dintre cele mai palpitante scene din film, cea în care cade de pe scările de incendiu ale unei clădiri, a fost filmată chiar de ziua acestuia, când împlinea treizeci de ani. Echipa l-a lăsat pe actor atârnat la înălţime de cablurile speciale pentru cascadorii şi l-au dat jos abia după ce i-au cântat “La mulţi ani!”.

Science-fiction, thriller şi acţiune îmbinate cu măiestrie, o distribuţie excepţională şi o poveste palpitantă, toate fac din “Looper: Asasin în viitor” un film ce nu trebuie ratat, duminică, 15 decembrie, de la 20:30, numai la PRO TV.