Bruce Willis va debuta pe Broadway cu un spectacol de teatru

Apropo.ro / 05.03.2015, 14:00
Bruce Willis va debuta pe Broadway cu un spectacol de teatru
Actorul american Bruce Willis va debuta pe Broadway într-un spectacol de teatru ce va avea la bază romanul "Misery" scris de Stephen King.
Starul hollywoodian va interpreta în acel spectacol rolul scriitorului Paul Sheldon, un rol jucat şi de James Caan în „Tortura”, adaptarea cinematografică din 1990 a aceluiaşi roman scris de Stephen King.
 
Actriţa Elizabeth Marvel va interpreta rolul Annie Wilkes, o admiratoare a scriitorului Paul Sheldon, pe care îl răpeşte. Pentru acest rol, interpretat în „Tortura”, Kathy Bates a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă.
 
William Goldman, care a scris scenariul pentru adaptarea cinematografică a romanului „Misery”, apărut în 1987, a scris şi scenariul pentru noua producţie de pe Broadway.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Bruce Willis a devenit celebru în 1985, odată cu apariţia în serialul de televiziune câştigător al unui premiu Emmy „Maddie şi David”. Apoi, el s-a impus la Hollywood cu roluri în filme de acţiune, precum celebra serie „Greu de ucis”, „Ultimul samaritean”, „Pulp Fiction” şi „Şacalul”. Actorul american a putut fi văzut, de curând, în filmul de acţiune „Greu de pensionat 2/ Red 2”.
 
Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum „The Shining” şi „Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de success, scrie Mediafax.