Bryan Cranston: “Mi-a trecut prin cap să- mi ucid iubita”

Apropo.ro / 13.09.2013, 11:14
Bryan Cranston: “Mi-a trecut prin cap să- mi ucid iubita”
Oare ce e în mintea unui actor care joacă rolul unui profesor de chimie devenit între timp traficant de droguri? Ne lămureşte Brayn Cranston, cel care interpretează rolul lui Walter White în serialul difuzat de PRO TV şi voyo.ro, “Breaking Bad – Pe căi greşite”!

Cum îţi explici succesul global pe care-l are “Breaking Bad – Pe căi greşite”?

Cred că lucrul cu care rezonează oamenii de pretutindeni este onestitatea. Noi spunem o poveste despre procesul luării unei decizii. Walter White este el însuşi ca un cancer – îi contaminează şi îi pune în pericol pe toţi din jurul său. Cred că ceea ce captivează la serial este sensibilitatea sa, care nu se adresează doar americanilor, ci este universală. Este modul în care oamenii, în general, gândesc, acţionează şi simt. Să descrii un personaj care poate ucide pe cineva, iar apoi îşi doreşte să meargă acasă să facă dragoste cu soţia sa este un lucru complex şi adevărat.

Evident, serialul îi datorează mult scenaristului Vince Gilligan. Însă tu ai fost actorul care l-a interpretat pe Walter White în toţi aceşti ani. Ce trăsătură a împrumutat de la tine?

Arată bine în chiloţi albi mulaţi! Sunt bucuria octogenarelor! Dar vorbind serios, ceea ce e Walter White reprezintă rezultatul unei colaborări. Eu nu lucrez într-o bulă de sticlă. După ce am terminat de citit scenariul, eram plin de emoţii şi tot felul de trăiri, ca un burete. Nu puteam să nu mă gândesc la personajul ăsta – Walter White. Am visat la el înainte de a mă întâlni cu Vince: cum merge, cum ar trebui să arate, ce greutate are, lucruri de genul ăsta.  După ce m-am întâlnit cu Vince şi cei din echipa de scenaristi am interpretat personajul aşa cum l-am înţeles eu. Ceea ce uneori le-a oferit un nou mod de a se apropia de Walter White.

Ca actor, cum te relaxezi după stresul pe care ţi-l provoacă personajul pe care-l interpretezi?

Am un sistem de a mă relaxa, dar şi de a mă pregăti pentru rol. În general, filmam opt zile pentru un episod, cam 13 ore pe zi. E destul de obositor. Însă, când ştiu că trebuie să filmez o scenă intensă încerc să nu mă gândesc la asta toată ziua. Mă duc la mine în rulotă, trag un pui de somn, vorbesc cu soţia – fac orice mă poate relaxa. Apoi încep să mă concentrez şi să- mi construiesc scena aproape de filmare. Ştiu din experienţă şi din greşelile pe care le-am făcut că nu poţi rămâne concentrat 13 ore pe zi.

Ce experienţe  din viaţa ta te-au ajutat să interpretezi acest personaj cu o asemenea precizie?

Cred că dacă suntem cu adevărat oneşti trebuie să acceptăm şi părţile mai întunecate ale personalităţii noastre. De obicei ne cenzurăm, pentru că aşa e acceptabil din punct de vedere social. Însă ca actor, treaba mea e să- mi deschid sufletul şi să las lumea să privească înăuntru spre ceea ce mă face uman. Am mărturisit odată că mi-a trecut prin cap să- mi ucid iubita. Era o fată foarte tulburată din cauza abuzului de droguri, care a ameninţat să mă ucidă dacă o părăsesc. Am fost uluit de ce-a spus, însă o credeam în stare de asemenea lucruri. Într-o fracţiune de secundă am vrut să o omor eu pe ea. Mi-am revenit şocat, dar trebuie să recunosc – am gândit asta. Iar dacă suntem cu adevărat oneşti, trebuie să mărturisim că toţi mai avem şi părţi întunecate ale personalităţii. Ca actor, trebuie să fiu conştient de această latură şi să fiu capabil să o exprim.

Sezonul 2 din “Breaking Bad”  poate fi urmărit în premieră la Pro Cinema din 8 septembrie, în fiecare zi, de la miezul nopţii, iar pe Voyo pot fi urmărite ultimele episoade, la numai 24 de ore după difuzarea în Statele Unite.